ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Novi dve točki v Ligi NLB lepa popotnica za evropski obračun

NOVICA 03.12.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so se pred pomembnim evropskim preizkusom odpravili na gostovanje v Škofjo Loko. Kljub manjšemu padcu koncentracije v začetku drugega polčasa, so gostje na koncu tekme suvereno slavili z rezultatom 33:24.

Velenjske ose so tekmo suvereno odprle in že po petnajstih minutah vodile za pet (6:11). Obrambe razpoloženega Matevža Skoka, so bile v napadu nagrajene in črno-rumeni so prednost do konca prvega polčasa povečale na sedem (13:20). V prvem delu tekme je bil strelsko najbolj razpoložen Tilen Sokolič, ki je mrežo domačinov zatresel štirikrat, zadetek manj pa so prispevali Peter Šiško, Urban Pipp in Enej Jovičić.

Po zadetku Matica Verdinka in Eneja Jovičića so rokometaši Gorenja Velenja v 32. minuti povedli za devet (13:22). Odličnemu uvodu je sledil sedemminutni strelski molk. Kljub slabi realizaciji pa gostujoča obramba, z Matevžem Skokom na čelu, ni dovolila, da bi se jim domačini približali. Varovanci Zorana Jovičića so v nadaljevanju tekmo mirno pripeljali do konca in se z rezultatom 24:33 veselili novih dveh točk v Ligi NLB.

Najboljši strelec tekme je bil s šestimi zadetki član RD Urbanscape Loka, Gašper Mali. Pri Velenjčanih pa je bil strelsko najbolj efektiven Tilen Sokolič, ki jih je dosegel pet. Matevž Skok je zbral devetnajst obramb.

Tarik Mlivić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Danes smo odigrali zelo dobro. Tekmo proti Škofji Loki smo dobro odprli in v dobrem ritmu nadaljevali vseh šestdeset minut. Prednost smo začeli višita že v uvodnih minutah in zato smo lahko tekmo mirno pripeljali do konca.˝

Velenjčane nova tekma čaka že v torek, 5. decembra ob 18.45 proti švedskemu Sävehofu. V primeru zmage bodo varovanci Zorana Jovičića napredovali v glavni del tekmovanja, kjer jih bosta poleg Sävehofa pričakali še ekipi Našic (HRV) in Skjerna (DAN).

11. krog Lige NLB, 2. december, 19.00 (ŠD Poden, Škofja Loka)
Sodnika: Dejan Ivančič, Igor Ivančič
RD URBANSCAPE LOKA : RK GORENJE VELENJE 24:33 (13:20)
RD URBANSCAPE LOKA: Stanojlović, Juričan, Soršak (1), Dolenc (3), Mali (6), Jesenko A. (3), Starman, Batagelj (1), Stopar (2), Lokar (1), Jesenko M., Strehar (2), Klemenčič (2), Šilc, Bulovič (1), Atanasov (2)
RK GORENJE VELENJE: Skok (19 obramb), Taletović, Haseljić (2), Pipp (4), Pajt, Velić (2), Maričić, Drobež (1), Tatar (1), Sokolič (5), Verdinek (3), Šiško (4), Tajnik (1), Jovičić (4), Mlivić (4), Predović (2)
Sedemmetrovke: RD Urbanscape Loka (1/3), RK Gorenje Velenje (3/4)

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak