ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ose slavile na zadnji domači tekmi leta 2023

NOVICA 10.12.2023



Rokometaši Gorenja Velenja so na zadnji domači tekmi v tem koledarskem letu gostili ekipo RD LL Grosist Slovan. Kljub razburljivi končnici, so velenjske ose zabeležile novo zmago v državnem prvenstvu.

Velenjčani so po napornem ritmu tekem v mesecu oktobru in novembru vstopili v zadnji teden jesenskega dela sezone. Po domači tekmi proti varovancem Borisa Deniča, jih v tem koledarskem letu čaka samo še težko gostovanje v Ormožu.

Tekmo 12. kroga Lige NLB so domačini dobro odprli in po trinajstih minutah po zadetku Ibrahima Haseljića povedli za sedem (11:4). Cel prvi polčas so ritem igre narekovali velenjski rokometaši. Na krilih Matevža Skoka, Ibrahima Haseljića in Gotija Maričića so ose na odmor odšle pri rezultatu 21:15.

Velenjski rokometaši so tudi v drugi polčas vstopi suvereno. Kljub manjšemu padcu in slabši realizaciji so črno-rumeni uspeli obdržati varno razliko. Pet minut pred koncem tekme je steber velenjske obrambe, Jernej Drobež s tretjo dvominutno izključitvijo prejel rdeči karton in si končnico tekme ogledal s tribune. V 59. minuti so se gostje po zadetku Mislava Nenadića približali na tri zadetke zaostanka, a Matevž Skok z obrambo sedemmetrovke večjega presenečenja v Rdeči dvorani ni dovolil. Varovanci Zorana Jovičića so po šestdesetih minutah slavili z rezultatom 33:29 in zabeležili novi dve točki v Ligi NLB.

Najboljši strelec tekme je bil z devetimi zadetki član RD LL Grosist Slovan, Matic Anton Pipp. Pri Velenjčanih je bil strelsko najbolj razpoložen Ibrahim Haseljić s sedmimi zadetki, z zadetkom manj pa mu je sledil Tilen Sokolič. Matevž Skokje zbral 11 obramb.

Ibrahim Haseljić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Tekmo smo dobro odprli in že na polčasu prišli do prednosti šestih zadetkov. Spet se nam je med igro zgodil padec in dovolili smo, da se nam gostje približajo. V zadnjih minutah potem moramo še bolj garati, namesto, da tekmo mirno pripeljemo do konca. Veseli smo zmage, sedaj so naše misli usmerjene na tekmo z Ormožem.˝

Matic Anton Pipp, rokometaš RD LL Grosist Slovan
˝Slabo smo začeli tekmo in ekipa kot je Velenje to zna dobro izkoristiti. Nato smo rezultat skozi celotno tekmo lovili a ni nam uspelo kaj več. Drugi polčas je zagotovo lepa popotnica za naprej. Že naslednji teden nas čakata dve pomembni tekmi in upam, da bo tam boljši rezultat.˝

V naslednjem krogu Lige NLB se bodo rokometaši Gorenja Velenja pomerili z ekipo RK Jeruzalem Ormož. To bo tudi zadnja tekma v tem koledarskem letu in zadnja tekma jesenskega dela sezone.

12. krog Lige NLB, 9. december, 18.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Žan Pukšič, Miha Satler
RK GORENJE VELENJE : RD LL GROSIST SLOVAN 33:29 (21:15)
RK GORENJE VELENJE: Skok (11 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić (7), Pipp (1), Velić (2), Maričić (5), Drobež, Tatar, Sokolič (6), Verdinek (1), Šiško (3), Tajnik, Jovičić (4), Mlivić (3), Predović (1)
RD LL GROSIST SLOVAN: Mlakar, Krbavčič, Stegel, Balažic (2), Grojzdek (1), Varga (1), Poje, Stojnič (4), Pipp (9), Lipovac, Budja (8), Nenadić (2), Kobetić (2)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (4/5), RD LL Grosist Slovan (6/7)

 

Vir: RK Gorenje

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak