ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Tudi po 2. kolu troboja Velenjski plavalni klub trdno v skupnem vodstvu

NOVICA 11.12.2023



V nedeljo, 10. 12. 2023, je na domačem bazenu v Velenju potekalo 2. kolo troboja, ki poteka med plavalnim klubom Branik iz Maribora, plavalnim klubom Fužinar iz Raven na Koroškem in velenjskim plavalnim klubom.

Tekmovanje, ki je namenjeno mlajšim kategorijam, poteka po sistemu točkovanj po posameznih disciplinah. Za zmago si plavalec ali plavalka v posamezni kategoriji priborijo 20 točk, za drugo mesto 17 točk, za tretje mesto 15 točk in tako naprej. V posameznih disciplinah lahko točkuje največ 5 posameznikov iz enega kluba. V točkavanju vseh disciplin in obeh kategorij skupaj so ponovno zmagali in osvojili 929 točk. Po drugem kolu so tako skupno vodstvo samo še dodatno povečali.

V kategoriji dečkov in deklic (letnika 2010 in 2011) je za dve 2. mesti poskrbel Enis Bašić (50 m prsno in 400 m prosto). Na tretje mesto so se uvrstili: Enis Bašić (200 m mešano), Lana Lamešić (50 m prsno), Jadran Lojen Modrijan (100 m hrbtno in 400 m prosto), Tia Mrkonjič (200 m mešano) in Ana Sušec Jambrović (100 m hrbtno). V isti kategoriji so nastopili tudi naslednji naši plavalci in plavalke: Edin Ajšić, Klara Anclin, Andraž Andrejčić, Klara Blatnik, Lara Garcia Petras, Tibor Malbašić Vodovnik, Nikolina Milijaš, Pika Planko, Liam Pranjić in Lan Zottl.

V kategoriji mlajših dečkov in mlajših deklic (letniki 2012 in mlajši/e) je za zmagi poskrbel Ian Sevčnikar. Najboljši je bil v disciplinah 50 m prsno in 200 m mešano. Drugo mesto so osvojili Marcel Josić (100 m hrbtno), Jošt Lesnjak (50 m prsno in 200 m mešano), Ria Rebec (100 m hrbtno, 200 m mešano in 400 m prosto), Ian Sevčnikar (400 m prosto) in Neža Šterk (50 m prsno). Uvrstitev na tretje mesto pa so zabeležili Adna Hadžiaganović (100 m hrbtno, 200 m mešano in 400 m prosto), Marcel Josić (200 m mešano), Jošt Lesnjak (100 m hrbtno in 400 m prosto) in Zarja Petrič (50 m prsno). V tej kategoriji so od naših nastopili tudi Žak Abramović, Emma Anclin, Nervin Asani, Jaša Bartolac, Rok Berkenjačević, Jan Borovnik, Liza Brunec, Maja Crevar, Manca Drev Toman, Zoe Garcia Petras, Naela Jukić, Bor Konečnik, Bianca Kralj Zagorc, Mateo Lamešić, Lejla Linić, Ema Lipičnik, Martina Sara Matahlija, Tilen Melanšek, Tijana Milijaš, Sara Omerović, Larisa Otto, Filip Pejkunović, Anej Pirnat, Maks Rot in Aleš Tomovski. 

Vsem plavalcem in plavalkam za te izjemne dosežke iskreno čestitamo. 

 

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak