ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Iz italije se z lepimi uspehi vračajo mladi karateisti

NOVICA 11.12.2023



V Benetkah - Jesolo (Italija) je od 7.-10.12.2023 potekala svetovna liga za mlade - Karate 1 Youth League. Med 4133. tekmovalci iz 81. držav, so se preizkusili tudi Benjamin Mešanović, Maja Mari Pisnik in Adam Pašić, vsi člani Karate kluba Velenje.

Benjamin je v kategoriji kata mladinci svoje znanje preizkusil že v petek. V nedeljo pa sta nastopila tudi Maja Mari in Adam.

Maja Mari Pisnik je v kategoriji U14 kata zasedla izjemno 15. mesto med 93. tekmovalkami. Nastopila je v treh krogih - v prvem je izvedla Gojushiho Dai, v drugem se je s kato Kanku Sho prebila med najboljše štiri in tako nadaljevala še v tretjem krogu s kato Unsu.

Adam Pašić je poleg 102 tekmovalcev nastopil v kategoriji U14 kata s kato Gojushiho Sho, v kategoriji U14 borbe -40 kg, kjer je tekmovalo 96 tekmovalcev, pa se je boril proti predstavniku Gruzije, kjer je nasprotnik zmagal z 2:1.

Čestitke Benjamin, Maja Mari in Adam! 

 

Vir: Karate klub Velenje

Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak