ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Leo Čretnik odličen drugi na Cvetkovem memorialu

NOVICA 12.12.2023



V nedeljo, 10.12.2023, se je v Športni dvorani Tabor v Ljubljani odvil tradicionalni Cvetkov Memorial, letos že 41. po vrsti, kjer so se v floretu pomerili sabljači iz osmih držav. Turnirja so se udeležili trije velenjski sabljači: Ožbi Meža, Gašper Grčar in Leo Čretnik.

Dopoldne se je v kategoriji floret dečki U14 pomeril Ožbi. Po zaključenih borbah v skupinah je v napeti eliminacijski borbi s sabljačem iz ljubljanskega kluba žal izgubil 15:12 in se tako uvrstil na končno 19. mesto.
Popoldne sta v kategoriji floret mladinci sabljala še Gašper in Leo. Gašperju se po končanih borbah ni uspelo uvrstiti v eliminacijski del tekmovanja, pristal je na končnem 16. mestu. Leo pa je v svoji skupini uspel premagati štiri nasprotnike, izgubil je le proti tekmovalcu iz Armenije. V eliminacijski del tekmovanja se je po točkah uvrstil kot tretji. Tam se je najprej pomeril z drugim armenskim sabljačem in ga premagal s 15:10. Sledil je ogorčen boj z rojakom iz ljubljanskega kluba, ki se je končal z rezultatom 15:14 v prid Lea. S to zmago si je Leo priboril nastop v polfinalu, kjer se je moral dokazati še proti tretjemu armenskemu sabljaču. Ni se ga ustrašil in ga premagal z rezultatom 15:13. V finalni borbi pa se je Leo pomeril s Hrvatom, kateremu je moral z rezultatom 6:15 priznati premoč. S končnim 2.mestom je bil zelo zadovoljen in je ponosno stopil na zmagovalni oder.

Vsem nastopajočim iskrene čestitke.

 

Vir: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Foto: Sabljaški klub Rudolf Cvetko

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak