ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčani v Ormožu iztržili točko

NOVICA 17.12.2023



Velenjski rokometaši so v Ormožu iztržili točko in bodo koledarsko leto 2023 zaključili na tretjem mestu lestvice Lige NLB.

Jesenski del Lige NLB se je s tekmo 13. kroga zaključil. Na prvem mestu so s štiriindvajsetimi točkami rokometaši Trima. S točko manj, drugo mesto zaseda ekipa RK Celje Pivovarna Laško, tretje ja pa velenjske ose, ki so na zadnji tekmi leta 2023 v Ormožu iztržile točko.

Velenjčani so tekmo odprli zadržano. Kljub razpoloženem Matevžu Skoku med vratnicama, gostje v napadu niso našli rešitve za čvrsto obrambo Ormožanov. Po zaostanku s štirimi zadetki v 13. minuti tekme, so ose do konca prvega polčasa uspeli zmanjšati zaostanek na dva zadetka (15:13).

V drugem polčasu so gledalci v polni dvorani Hardek spremljali izenačen dvoboj med Ormožani in Velenjčani. Prvič so gostje v 50. minuti po zadetku Tarika Mlivića izenačili na 22:22, potem pa se je scenarij vodstva domačih za gol in izenačenja gostov ponavljal do konca. Tadej Sok je svoji ekipi priboril še zadnje vodstvo (25:24). V zadnji minuti je rezultat (25:25) izenačil Matic Verdinek in tekma se je končala z delitvijo točk.

Najboljši strelec tekme je bil z osmimi zadetki Tadej Sok. Pri Velenjčanih sta bila s petimi zadetki najbolj strelsko razpoložena Tilen Sokolič in Matic Verdinek.

Matevž Skok, rokometaš RK Gorenje Velenje
"Glede na to, da je Ormož vodil skozi celotno srečanje, smo s točko lahko zelo zadovoljni, vendar po drugi strani vemo, po kaj smo prišli in kakšna je naša kakovost. Že od začetka srečanja nismo prišli v naš ritem igre. Naredili smo nekaj napak, predvsem v obrambi nismo našli pravih rešitev, naredili smo nekaj napak v napadu, kar je Ormož izkoristil. S podporo dvorane Hardek, kjer je eno izmed najtežjih gostovanj v ligi so domači povsem zasluženo prišli do točke. ”

13. krog Lige NLB, 16. December, 19.00 (ŠD Hardek, Ormož)
Sodnika: Jože Humek, Rok Škvarč
RK JERUZALEM ORMOŽ : RK GORENJE VELENJE 25:25 (15:13)
RK JERUZALEM ORMOŽ: Ranfl, Zemljič, Balent, Munda, Sok (8), Vincek, Žuran, Hebar G. (1), Hebar M. (6), Šulek (4), Blagotinšek (1), Pungartnik, Krabonja, Kolmančič, Jerenec (5)
RK GORENJE VELENJE: Skok(14 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić (3), Pipp (2), Velić (2), Maričić, Drobež, Tatar, Sokolič (5), Verdinek (5), Šiško (2), Jovičić (3), Tajnik, Mlivić (2), Predović (1)
Sedemmetrovke: RK Jeruzalem Ormož (4/4), RK Gorenje Velenje (3/5)

 

Vir: RK Gorenje

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak