ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Gloria Kotnik in Žan Košir osma na ekipni tekmi

NOVICA 18.01.2024



V Bad Gasteinu je bila prva ekipna tekma za svetovni pokal deskarjev na snegu. Slovenijo sta v paralelnem slalomu zastopala Žan Košir in Gloria Kotnik, ki sta izpadla v četrtfinalu in na koncu med 24 ekipami zasedla osmo mesto. Zmagala sta Avstrijca Andreas Prommegger in Sabine Schöffmann.

Slovenca sta morala v predtekmovalne boje, kjer sta gladko ugnala Ukrajinca Oleksandra Belinskija in Nadio Hapatin. V osmini finala sta se nato srečala z Američanoma Codyjem Wintersom in Iris Pflum, Žan Košir je za tekmecem sicer zaostal, a je bila nato Gloria Kotnik od tekmice prepričljivo boljša, kar je pomenilo uvrstitev med najboljših osem.
V četrtfinalu pa sta naletela na previsoko oviro, po moškem porazu Koširja proti Stefanu Baumeistru je bila Kotnikova brez realnih možnosti proti Ramoni Hofmeister, zmagovalki štirih posamičnih tekem v sezoni.

Čestitke Gloria in Žan.

 

Vir: Siol.net/sportal

 

Foto: Guliverimage

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak