ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Pet velenjskih borcev na 8. spektakularnem Valhalla Fight Night

NOVICA 23.01.2024



V soboto, 20. januarja se je v Rdeči dvorani odvijal 8. spektakularni Valhalla Fight Night (VFN 8). Na dogodku se je borilo kar 5 velenjčanov: Maj Felle, Milan Urbanc, Nejc Rupreht, Kilian Čop in Gaj Muršec. Gledalci so imeli možnost videti kar 11 borb.

V glavni borbi večera sta se pomerili Aldina Seferović in Monika “Pitbull” Kučinič v največji ženski borbi do sedaj za naziv številke 1 na Balkanu! Številka 1 je postala Monika Kučinič. To je borba katero je slovenska publika čakala že dolgo časa, saj sta bili napovedani že za dogodek VFN6, ki se je zgodil 17.3.2023 v Dvorani Tabor v Mariboru. Vendar pa takrat zaradi odpovedi Monike do borbe ni prišlo, kar je samo še dodatno zaiskrilo njun odnos.

Ogledali so si tudi borbo v kateri sta se pomerila Gaj Muršec in Ibrahim Šabani. Zmago pa je slavil domačin Gaj Muršec, ki je zaslovel s svojo borbo v razprodani dvorani Golovec na VFN5. S to borbo je postal ljubljenec štajerske publike, katera ga zvesto spremlja na vsakem dogodku. To, da se je dogodek odvijal v njegovem domačem mestu Velenju mu ogromno pomeni. Na dogodku so se borili še štirje velenjčani, ki pa so borbe žal izgubili.

Zelo napet pa je bil tudi dvoboj dveh težkašov med Mihom Frlicom in Timom Kelcem. Miha Frlic je dosegel največji dosežek v zgodovini Slovenije v MMA, saj je na Evropskem prvenstvu v MMA v letu 2022 osvojil srebrno medaljo in se tako vpisal v najbolj perspektivne borce v Evropi. Nasproti pa mu je stopil Tim Kelc, ki je svoje izkušnje nabiral v Judu, kjer je bil zelo uspešen, pred kratkim pa se je prestavil v MMA. Zmagovalec dvoboja je postal Miha Frlic.

V borbi z Nejcem Ruprehtom pa je zmagal trenutno najboljši amaterski borec v Vallhali – korošec Žan Boženk.

Tukaj pa so še rezultati preostalih borb:

  • Amer Jahić – Abdou Sowe (zmagovalec Sowe)
  • Ilia Nozadze – Erik Pletikos (zmagovalec Pletikos)
  • Lan Gajser – Ramiz Lupić (zmagovalec Gajser)
  • Tilen Bergant – Kilian Čop (zmagovalec Bergant)
  • Milan Urbanc – Franco Jerković (zmagovalec Jerković)
  • Dominik Sky – Roko Bugarinovski (zmagovalec Sky)
  • Maj Fellle – Turpal Asukhanov (zmagovalec Asukhanov)

 

Vir: Velenjcan.si

 

Foto: Velenjcan.si Foto: Velenjcan.si (Gaj Muršec)

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak