ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


18. mesto v kvalifikacijah Glorii ni prineslo izločilne boje

NOVICA 25.01.2024



Rogla, 25.1.2024 - Slovenska dobitnica olimpijske kolajne Gloria Kotnik je na modri progi dosegla 13. izid, na rdeči pa 16. in se kot 18. skupno ni prebila v sklepni del. Najhitrejša v kvalifikacijah je bila Nizozemka Michelle Dekker pred aktualno svetovno prvakinjo Japonko Tsubaki Miki in srebrno s SP na Rogli 2021 Nemko Ramono Theresio Hofmeister.

Kaj je slovenska deskarka povedala po kvalifikacijah: "Pa ravno na Rogli, to se mi dogaja že kar nekaj let. Prva vožnja se mi je ponesrečila, enostavno nisem imela nobene hitrosti, medtem ko je bila druga vožnja odlična, a je bilo na koncu premalo za uvrstitev v izločilne boje. Zelo sem razočarana, še posebej zato, ker gre za domačo tekmo, poleg tega je to prva tekma v letošnji sezoni, kjer se mi ni uspelo uvrstiti v finalne boje. Sem pa hvaležna za vse navijače. Tudi moj sin je danes tukaj, zdaj je že toliko star, da se je zavedal, da je navijal za mamico."

Vir: siol/sportal 

Foto: Nebojša Tejić/STA

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak