ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjska plavalka Sabina Cimperc osvojila medaljo v Splitu

NOVICA 02.02.2024



V soboto (27. 1. 2024) in nedeljo (28. 1. 2024) je v največjem dalmatinskem mestu Split potekalo Odprto prvenstvo Hrvaške v paraplavanju (Croatia open). Tekmovanja se je udeležilo več kot 100 paraplavalcev iz 6 držav. Med njimi so bili tudi trije velenjski paraplavalci in trenerka Katarina Praznik.

Za zelo lep uspeh je poskrbela Sabina Cimperc, ki je v disciplini 100 m prsno osvojila odlično 3. mesto. Na pol krajši razdalji je bila 4. Sabina je plavala za slovensko paraplavalno reprezentanco.

Alen Šošter in Luka Temnikar sta prav tako nastopila odlično in si popravila osebna rekorda. Alen je najboljše do zdaj plaval v disciplini 100 m hrbtno, Luka pa je svojo najboljšo znamko odplaval v disciplini 200 m prosto. Oba se pripravljata na bližajoče se Trisome igre v turški Antalyi.

Vsem paraplavalcem in trenerki Katarini iskreno čestitamo za odlične nastope.

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak