ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


24. tradicionalni Turnir pod imenom Menihov memorial

NOVICA 05.02.2024



V organizaciji Namiznoteniškega kluba SPIN Šoštanj je bil v soboto, 4.2. 2024 v telovadnici Osnovne šole Topolšica izveden že 24. tradicionalni Turnir pod imenom Menihov memorial. Turnir vsako leto privabi številne namiznoteniške igrale in igralce iz Slovenije in tujine. V prijetnem ambientu smo bili priča lepim tekmam in tesnim rezultatom -predvsem v finalnih nastopih, kjer so se tekme končale v podaljšanih igrah, kjer pomembno vlogo odigra tako imenovana športna sreča.

Izpostaviti je potrebno finale ženskih dvojic, kjer sta domačinki Jolanda Belavič v paru s predsednico kluba SPIN Mirjano Ramšak morali priznati premoč sicer lanskoletnim balkanskim prvakinjam Dragici Lapanja in Jasni Šebjanič Pupis šele v petem setu z rezultatom 13:15, enako je bilo tudi v finalu moških posameznikov, kjer je Janez Škerlak (NTK Tempo) izgubil naslov zmagovalca v petem odločilnem setu proti Gorazdu Štoru z rezultatom 14:16 ! Sicer so se vsi dvoboji posamezno in v igri dvojic odigrali v sistemu na tri dobljene sete.

Tudi tokrat so se z odličnimi rezultati izkazali igralci Šaleške doline, saj sta dvojčka Jure in Marko Avberšek (SPIN) slavila v igri dvojic, zmagovalka pri ženskah je Jolanda Belavič (Spin), v kategoriji moški do 49 let je slavil Jure Avberšek (Spin), odlično so nastopili tudi člani velenjskega NTK Tempa, saj so Pejovnik Jure (-49 let), Gajšek Zoran (50-59 let), Škerlak Janez (60-69 let) osvojili nehvaležna druga mesta, medalje bronaste barve pa so dobili še Majerič Petra, Pejovnik Janez, Ivan Zera in Kovač Slavko. Tudi v igri dvojic dobitniki bronastih kolajn Fajdiga Franc-Zera Ivan, Pejovnik Janez-Knez Aleš ter ženska dvojica Petra Majerič-Klavdija Grobelšek.

Čestitke vsem igralcem.

 

Vir: NTK Tempo Velenje


 

Foto: NTK Tempo

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak