ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Varovanci Zorana Jovičića pred domačo evropsko preizkušnjo

NOVICA 19.02.2024Velenjske rokometaše po porazu na Danskem, čaka še ena težka tekma v glavnem delu Lige Evropa. Na prvi domači tekmi drugega dela tega evropskega tekmovanja se bodo črno-rumeni pomerili z ekipo RK Nexe Našice.

Varovanci Zorana Jovičića so glavni del Lige Evropa odprli s porazom proti danskem prvoligašu, ekipi Skjerna. Kljub temu pa velenjske ose niso dvignile bele zastave v drugem najelitnejšem evropskem tekmovanju in so pred tekmo z RK Nexe Našice zbrane in motivirane.

Ekipa Našic se je v glavni del uvrstila po izjemnih predstavah v skupinskem delu. S petimi zmagami in samo enim porazom so zasedli vodilno pozicijo skupine D in v drugi del tekmovanja prenesli dve točki. Na prvi tekmi glavnega dela, so Hrvati slavili proti Švedskemu Sävehofu z rezultatom 29:28.

Pred tekmo z Velenjčani je javnost presenetila novica, da klop aktualnega hrvaškega podprvaka zapušča slovenski strateg Branko Tamše. Klub je v nedeljo, 18. februarja na družbenih omrežjih, sporočil novico o sporazumni prekinitvi pogodbe.

Tekma med RK Gorenje Velenje in RK Nexe Našice se bo odigrala v torek, 20. februarja ob 18.45 v Rdeči dvorani. V neposrednem prenosu pa si jo boste lahko ogledali na Arenasport.

Ibrahim Haseljić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vstopili smo v ritem tekem torek-sobota in menim, da smo dobili ˝v noge ta ritem˝ , ki ga prej dva meseca ni bilo. Na Danskem smo odigrali slabo in naša želja je v torek popraviti vtis, odigrati dobro tekmo proti ekipi Našic, ki se je pred sezono okrepila z zelo dobrimi posamezniki in že nekaj let spada v sam vrh evropskega rokometa. Tekma proti Našicam bo težka in pokazatelj ali smo sposobni parirati ekipam v vzponu. Želim si polne dvorane in glasnih navijačev, ki nam bodo pomagali do prve zmage v glavnem delu Lige Evropa.˝

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Vsaka evropska tekma je za nas praznik rokometa. Ogromno smo naredili že s tem, da smo prišli med šestnajst najboljših ekip Lige Evropa. Pričakujem zelo težko tekmo, potrudili se bomo parirati Našicam, ki velja za favorita. Na vsaki evropski tekmi, še posebej pa na domačih bomo dali svoj maksimum in poskušali presenetiti nasprotnike.˝

Fahrudin Melić, rokometaš Nexe Našice
˝Zelo smo zadovoljni s prvim delom tekmovanja. Tudi v drugem delu si želimo ohraniti takšen tempo. Cilj je vsako tekmo odigrati maksimalno in na koncu napredovati v četrtfinale. Ekipa Gorenja Velenja je zelo kvalitetna, gre za zelo borbeno ekipo, ki si zasluži spoštovanje. Igrajo zelo ekipno in menim, da bosta obe tekmi proti Velenju težki.˝
2. krog glavnega dela Lige Evropa, 20. februar, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK NEXE NAŠICE

 

Vir: RK Gorenje

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!