ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Remi na tekmi preobratov v Velenju

NOVICA 21.02.2024Dve medseboj dobro poznani ekipi sta gledalcem v Rdeči dvorani postregli s pravim rokometnim spektaklom. Tekma preobratov, med RK Gorenje Velenje in RK Nexe Našice, se je končala z delitvijo točk (27:27).

Velenjčani so se v boj za prvo evropsko zmago podali brez poškodovanega Urbana Pippa. Čeprav je po uvodnih desetih minutah in vodstvo gostov s 6:1 kazalo, da se bo manko prvega desnega zunanjega zelo poznal, so domačini v nadaljevanju pokazali svoj pravi obraz. S čvrsto obrambo in energičnostjo na igrišču so rezultat po zadetku Jerneja Drobeža najprej izenačili, nato pa dve minuti pred koncem polčasa poskrbeli za vodstvo in prvi preobrat. Malik Tatar je z zadetkom v zadnjih sekundah prvega dela poskrbel za vodstvo svoje ekipe z dvema goloma prednosti (15:13).

Tako kot prvi, so velenjske ose tudi drugi polčas odprle zadržano. Gostje so nezbranost domače ekipe v obrambi izkoristili in po delnem rezultatu 6:1, spet povedli za tri (16:19). Večji del drugega polčasa so vse niti v svojih rokah držali rokometaši Našic, ki so pet minut pred koncem tekme, vodili za dva (24:26). Načrte jim je v končnici tekme prekrižal Matevž Skok, ki je ubranil strela Fahrudinu Meliću in Manuelu Štrleku. Končni rezultat je z zadetkom po podaji Tilna Sokoliča iz cepelina postavil Ibrahim Haseljić(27:27).

Najboljša strelca tekme sta bila s po šestimi zadetki Peter Šiško in Tilen Sokolič. Zadetek manj je dosegel Ibrahim Haseljić. Pri gostih je bil strelsko najbolj razpoložen Manuel Štrlek, ki je mrežo domačinov zatresel štirikrat.

Trenutno vodilna ekipa skupine dve je danski Skjern s šestimi točkami, točko manj imajo rokometaši iz Našic, na tretjem mestu je švedski Sävehof, Velenjčani pa se z dvema točkama nahajajo na četrtem mestu.

Rokometaše Gorenja Velenja čaka naslednja tekma v Ligi Evropa čez sedem dni, ko se bodo na povratni tekmi v Našicah spet srečali z rokometaši Rokometnega kluba Nexe. Tekma 3. kroga glavnega dela bo na sporedu v torek, 27. februarja ob 20.45 v dvorani osnovne šole kralja Tomislava.

Zoran Jovičić, trener RK Gorenje Velenje
˝Najprej lahko rečem samo ˝kapa dol mojim igralcem˝. Na igrišču so pokazali zelo dobro energijo in odigrali odlično tekmo tudi brez našega ključnega levičarja. Še enkrat bi rad pohvalil svojo ekipo. Pokazali so srce in pogum proti zares dobri ekipi Našic.˝

Peter Šiško, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Mi smo očitno ekipa, ki najprej potrebuje brco preden začne igrati in to se je danes po slabšem začetku spet pokazalo. Na koncu smo pokazali česa smo sposobni in odlično parirali nasprotniku kot je Nexe. Čestitke ekipi za borbo in osvojeno točko.˝

Gal Marguč, rokometaš RK Nexe Našice
˝Tekmo smo odprli odlično tako v obrambi kot v napadu. Nato pa smo s tehničnimi napakami vrnili domačine v igro. Tudi v drugem delu je bila zgodba podobna, s to razliko, da smo v končnici tekme razbranili Matevža Skoka, ki je ubranil ključne žoge. Za nas rezultat ni idealen, saj je naš cilj biti prvi v skupini. Če pogledamo celotno tekmo, menim, da je delitev točk zaslužena.˝

Kasim Kamenica, trener RK Nexe Našice
˝Zame je bila ta tekma zelo težka glede na to koliko časa sem imel za pripravo na to tekmo. Imeli smo samo dva dni, od tega je bil en dan nedelja, ki smo jo izkoristili za regeneracijo. Dokler smo se držali dogovorjene taktike, na samem začetku tekme, smo odigrali odlično. Nato so na plan prišle stare navade, kot so nedisciplina v obrambi in tehnične napake, ki so nas iz prednosti petih zadetkov, vrnile v zaostanek. V drugem polčasu smo popravili nekatere stvari in korektno odigrali v obrambi. Kljub temu pa smo prejeli nekaj lahkih zadetkov in bili slabši pri realizaciji. Tekma se je zaključila z remijem, ki nam v tem trenutku ne odgovarja, a kljub temu ne dvigamo bele zastave. Čestitam Velenjčanom za zelo dobro igro, uspeli so se pobrati po velikem porazu v Skjernu. V vseh segmentih igre so bili zares odlični. Mi pa se moramo za povratno tekmo bolje pripraviti.˝

2. krog glavnega dela Lige Evropa, 20. Februar, 18.45 (Rdeča dvorana, Velenje)
Sodnika: Dimitar Mitrevski, Blagojche Todorovski
RK GORENJE VELENJE : RK NEXE NAŠICE 27:27 (15:13)
RK GORENJE VELENJE: Skok (12 obramb), Verboten, Taletović, Haseljić (5), Velić, Maričić, Drobež (2), Tatar (1), Sokolič (6), Verdinek, Šiško (6), Jezernik (1), Tajnik, Jovičić (4), Predović (2), Hriberšek
RK NEXE NAŠICE: Kuzmanović (17 obramb, 1 zadetek), Radovanović, Račić (2), Bakić (3), Vejin (1), Marguč (2), Sršen (1), Manci Mičević, Gadža, Bezjak (1), Štrlek (4), Moslavac (3), Tomić (1), Cohen (3), Melić (3), Pribetić (2)
Sedemmetrovke: RK Gorenje Velenje (2/3), RK Nexe Našice (2/3)

 

Vir: RK Gorenje

 

Foto: RK Gorenje

Koledar dogodkov

Športnik leta 2023 v MO Velenje

DOGODEK
Ponovno bomo pod žaromete postavili vrhunske dosežke domačih športnikov in športnih delavcev ter jim podelili častne nazive. Vabljeni! Vstop je prost!