ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


58. mednarodni pokal Murska Sobota je za Velenjski klub prinesel dve odličji

NOVICA 18.03.2024



58. mednarodni pokal Murska Sobota je za Velenjski klub prinesel dve odličji. Nastopilo je 199 tekmovalcev iz 35 klubov in treh držav.

Za judo klub Velenje je v kategoriji do 66 kg v starostni skupini U14 zlato odličje dosegel, Jaka De Costa, ki ostaja v letošnji sezoni še neporažen.

V starostni skupini U16 je v kategoriji do 63 kg pozitivno presenetila Zoja Čujež, ki je v polfinalu z vzvodom prisilila k predaji favoritko turnirja iz Partizana Ljutomer, v finalu pa je morala priznati premoč tekmovalki iz Ptujske Drave. Na koncu je zasluženo dosegla 2. mesto. Presenečenje je toliko večje, ker je to bil Zojin prvi turnir po večletni pavzi. Dobre borbe je prikazal tudi Urban Hamer v kategoriji do 73 kg U16, ki je v prvi borbi z dvema metoma za wazari, premagal tekmovalca Impola. V drugem kolu je povedel z metom za wazari, kasnejšega finalista iz Lendave, vendar 15 sekund pred koncem izgubil, že tako rekoč dobljeni dvoboj, zaradi prestopa iz borilnega polja in prisojene tretje kazni. Urbanu je bil to prvi turnir po več kot enem letu. V JK Velenje nadaljujejo s trdim delom in se veselijo novih zmag.


Čestitke velenjskim borcem.

Vir: Judo klub Velenje

 

Foto: Judo klub Velenje Foto: Judo klub Velenje Foto: Judo klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak