ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Končno drugo mesto za slovenske mlade reprezentante na četveroboju v Beogradu

NOVICA 25.03.2024



V Beogradu je na bazenu pod obzidjem Kalemegdana ta konec tedna (23. – 24. 3. 2024) potekal vsakoletni četveroboj. Med seboj so se pomerili mladinski in kadetski reprezentanti plavalnih ekip iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije. Vsako reprezentanco zastopata po dva plavalca/plavalki v vsaki izmed disicplin.

Pomembno načelo tovrstnega tekmovanja je dejstvo, da se ne tekmuje za medalje ampak so najbolj pomembne točke, ki si jih za vsak svoj odplavani nastop priplavajo reprezentanti oziroma reprezentantke. Naši tekmovalci so si po odličnih bojih priplavali končno 2. mesto. Zaostali so le za svojimi vrstniki iz naše južne sosede Hrvaške.

Velenjska plavalca Matic Bizjak Jambrović (mladinec) in Miha Princl (kadet) sta s svojim plavanjem pripomogla k skupnemu uspehu naše mlade reprezentance. Matic je v disciplini 50 m delfin osvojil 3. mesto, na 50 m prosto 4. mesto in 100 m prosto končno 7. mesto. Poleg tega je Matic sodeloval tudi v treh štafetah 4 x 100 m (mix mešano, prosto in mečano), ki je bila v vsakem nastopu na 3. mestu. Miha je v disciplini 50 m hrbtno osvojil 2. mesto in kot prvi plaval v štafeti 4 x 100 m hrbtno, ki je osvojila končno 3. mesto.

Kot član strokovnega štaba je v Beogradu sodeloval tudi njun trener Vlado Stjepić.

Čestitamo vsem plavalcem za uspešne in borbene nastope.

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak