ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sprejeli kolesarje akcije Dobrodelno okrog Slovenije

NOVICA 10.05.2024



Včeraj smo na ploščadi med Bazenom Velenje in Urbanim parkom sprejeli kolesarje akcije Dobrodelno okrog Slovenije DOS, ki bodo petih dneh prekolesarili kar 1.225 kilometrov.

Podžupanja Aleksandra Vasiljević je organizatorjem akcije izročila ček v višini 2.000 evrov za nakup koles za otroke iz socialno ranljivih družin. Nagovoril in čestital jim je tudi predsednik Športne zveze Velenje Bogdan Plaznik, ki jim je zaželel dobrodošlico v Velenju ter se jim zahvalil, da s pomočjo športa in velikega srca pomagajo tistim, ki pomoč potrebujejo.

V DOS so v sodelovanju s slovensko Karitas obdarili in kolesi razveselili že skoraj 100 otrok. Uradni slogan projekta, katerega idejni vodja je ultramaratonski kolesar Dami Zupi, se glasi Pot za srečo otrok, saj je njihovo glavno poslanstvo povrniti nasmeh na otroška lica.

V Velenju smo izjemno ponosni, da sta v karavani kolesarjev, ki je včeraj prispela v Velenje tudi velenjčana Rok Kumer, ki bo prekolesaril dve etapi in Ahmed Alić, ki pa bo letošnje leto prekolesaril celotno traso DOS.
Večja podpora – več nasmejanih otroških lic! Donacijo je še vedno možno oddati tudi z SMS sporočilom »zakolo5« na 1919.

Srečno in uspešno do cilja ekipa 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak