ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V Gornjem Gradu obiskali paraolimpijca Frančka Gorazda Tirška

NOVICA 23.05.2024



Na Zvezi za šport invalidov Slovenije – Slovenskem paralimpijskem komiteju (Zveza ŠIS – SPK) odštevajo do najpomembnejšega športnega dogodka na svetu - paraolimpijske igre v Parizu.

Včeraj, 22.5.2024, so tako v sklopu kampanje "V športu mi ni para" v Gornjem Gradu obiskali Frančka Gorazda Tirška - Nanija, našega štirikratnega dobitnika paralimpijskih kolajn. V prisrčnem pogovoru, ki ga je vodila nekdanja paralimpijska prvakinja Mateja Pintar Pustovrh, se je Nani spomnil, kako je obiskoval Osnovna Šola Frana Kocbeka Gornji Grad, izpostavil pa je tudi pomen karakternih žensk, ki so ga in ga še spremljajo skozi življenje.

Nani prihodnji teden odhaja na evropsko prvenstvo. Po pogovoru pred več kot 100 otroki so mu srečo in uspešno v letošnjem paralimpijskem letu zaželi Anton Špeh, župan občine Gornji Grad, ravnateljica šole, gostiteljica Blanka Nerad in Katka Geršak (Športna zveza Velenje).

Srečno Nani!

Vir: zsis.si

 

Foto: zsis.si Foto: zsis.si

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak