ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Z medaljami tudi iz močnega mednarodnega mitinga v Banja Luki

NOVICA 27.05.2024



Sobota (25. 5. 2024) in nedelja (26. 5. 2024) sta bila rezervirana za močan mednarodni miting Banja Luka Open 2024. Tekmovanja se je udeležilo preko 400 plavalcev in plavalk iz 18-ih držav. Jutranjim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala.

Tekmovanje služi tudi kot lovljenje norm za najrazličnejša prihajajoča tekmovanja. Na tekmovanju je nastopilo tudi 6 tekmovalcev Plavalnega kluba Velenje. Še posebno veseli, da se je po daljši odsotnosti (poškodba ramena) vrnila obetavna plavalka Najya Hana Jukić.

Za medalje so poskrbeli Matic Bizjak Jambrović, Najya Hana Jukić in Metod Lamot. Vsi trije so stopili na tretjo stopničko. Matic si je bronasto medaljo priplaval v discipini 50 m delfin. Najya Hana je bila tretja v disciplini 50 m prosto. Metod si je v disciplini 50 m hrbtno priplaval 3. mesto. Poleg tega je bil še 4. v disciplini 100 m in 200 m hrbtno.

V posameznem finalu so plavali tudi Anže Guštin, Jan Mrkonjič in Miha Princl. 

Iskrene čestitke vsem plavalcem.

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak