ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Mladi velenjski plavalci odplavali odlične rezultate na tekmovanju v Brestanici

NOVICA 26.05.2024



V soboto, 25. 5. 2024, je na bazenu v Brestanici potekal 53. Pokal Krško, ki je štel tudi v 5. razvojni pokal Slovenije. Tekmovanja se je udeležilo skoraj 400 tekmovalcev iz 16-ih slovenskih plavalnih klubov. V dopoldanskem delu so v direktnih finalih nastopili fantje in deklice letniki 2012 in mlajši, popoldan pa sta za najvišja mesta tekmovala letnika 2010 in 2011 (kategorija dečki in deklice). V Brestanici je nastopilo kar 37 mladih velenjskih tekmovalcev.

V dopoldanskem času so si velenjski plavalci priplavali dve posamični medalji in dve medalji v štafetnih nastopih. Na drugo stopničko je stopil Ian Sevčnikar, ki si je srebrno medaljo priplaval v disciplini 50 m prsno. V isti disciplini si je bronasto medaljo priplavala Neža Šterk.

Za zelo lep uspeh sta poskrbeli štafeti 4 x 100 m prosto. Najprej so v vodo skočile deklice in si priplavale bronasto medaljo. Štefeto so sestavljale Ema Lipičnik, Adna Hadžiaganović, Ria Rebec in Neža Šterk. Za njimi so nastopili fantje, ki so v postavi Jošt Lesnjak, Ian Sevčnikar, Marcel Josić in Filip Pejkunović osvojili odlično 2. mesto.

Tudi ostali nastopajoči so prikazali odlično plavanje in si priplavali veliko osebnih rekordov. Popoldan so na sceno stopili dečki in deklice (letnika 2010 in 2011). Medalje so podeljevali po posameznem letniku. Najvišje se je uspelo uvrstiti Tii Mrkonjič, ki si je priplavala dve srebrni medalji. To ji je uspelo doseči v disciplini 200 m hrbtno in 400 m mešano. Na tretjo stopničko sta stopili Lana Lamešić in Nikolina Milijaš. Lana si je bronasto medaljo priplavala v disciplini 50 m prsno. Nikolina pa je prejela bronasto medaljo za svoj nastop na 100 m delfin.

Žal je bilo v tej kategoriji veliko “nehvaležnih” 4. mest. Do stopničk je zelo malo zmanjkalo Edinu Ajšiću, Enisu Bašiću, Lari Garcia Petras in Ani Sušec Jambrović.

Vsem nastopajočim in njihovim trenerjem iskreno čestitamo za borbenost in odplavane osebne rekorde.

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak