ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Črno-rumeni dres bo naslednji dve sezoni nosil Tine Poklar

NOVICA 24.05.2024



Rokometni klub Gorenje Velenje bo v sezoni 2024/2025 okrepil izkušeni Tine Poklar. 33-letni Koprčan bo črno-rumeni dres nosil vsaj do konca sezone 2025/2026.

Ta teden so pri velenjskem rokometnem klubu predstavili novo okrepitev za sezono 2024/2025. Vrzel bo na poziciji krožnega napadalca, po odhodu Branka Predovića zapolnil Anže Blagotinšek, ki se v Velenje seli iz Ormoža.

Poleg Anžeta bo dres RK Gorenje Velenje avgusta oblekel Tine Poklar, ki je svoje prve rokometne korake naredil v Kopru. Izkušeni levi zunanji je članski dres domačega kluba prvič oblekel v sezoni 2008/2009. Pred začetkom sezone 2013/2014 se je preselil v Maribor in v štajerski prestolnici preživel tri sezone. Maribor je nato zamenjal za norveški Elverum, kjer je po nekaj letih spet izkusil igranje v Ligi Prvakov. Bližje domu se je preselil po treh sezonah, ko je zaigral za avstrijski Hard. Dres RD Koper pa je spet oblekel jeseni 2020 in postal eden izmed vodilnih igralcev Koprčanov.

Aktualnim državnim podprvakom so v preteklih mesecih zvestobo obljubili Emir Taletović, Matevž Skok, Jernej Drobež, Tilen Sokolič in Enej Slatinek Jovičić. Po štirih letih se v Velenje vrača desno krilni rokometaš, Vlado Matanović, iz sosednjega Slovenj Gradca pa se med ose seli Oleksiy Yankovskyy.

Tine Poklar, rokometaš RD Koper
˝Zelo sem vesel podpisa pogodbe z Gorenjem Velenjem, saj gre za klub z bogato zgodovino, ki se vsako leto bori za najvišja mesta v Sloveniji, prav tako pa uspešno nastopa tudi v evropskih tekmovanjih. Po svojih najboljših močeh se bom trudil, da upravičim zaupanje kluba in da skupaj premagamo izzive v prihajajoči sezoni.˝

Vir: RK Gorenje Velenje 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak