ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Za Patrika Zajelšnika letos že trertja zmaga

NOVICA 23.05.2024



Patrik Zajelšnik, član Avto kluba V-Racing iz Velenja, ki nastopa letos z novim dirkalnikom Prototipom Nova NP01 Honda turbo niza zmage.

Tokrat je zmagal tudi na drugi dirki nemškega državnega prvenstva, ki se je odvijala 19.-20. maja v okviru gorske hitrostne dirke Wolsfeld. To je bila že jubilejna 60. izvedba te dirke, zato je bila zmaga Patrika še toliko bolj veličastna. Patrik je prišel na prizorišče kot lanski zmagovalec in nosilec rekorda proge, oboje pa ostaja še naprej v njegovi posesti.

Dirka se je odvijala na razmeroma kratkem 1,6 km dolgem a zelo hitrem odseku na vzpetino Wolsfelderberg na skrajnem zahodu Nemčije v bližini Trierja ob meji z Luksemburgom. Nastopilo je 165 dirkačev iz 7 držav, prototipov in formul pa je bilo kar 21.

Nedeljski treningi so potekali v spremenljivem vremenu, proga pa je bila od mokre do vlažne, kar je bilo odvisno od štartne številke oziroma časa nastopa. Za Patrika je bil v dolgoletni dirkaški karieri to sploh prvi nastop na mokri podlagi s turbo motorjem katerega posebnosti je moral še preizkusiti, spoznati in nastaviti. Na praznični ponedeljek na dan dirke pa so bile razmere povsem drugačne, sončno vreme in suha proga so poskrbeli za zanimive vožnje, ki jih je spremljalo ogromno število navdušenih gledalcev. Patrik je bil v vseh treh izvedenih vožnjah najhitrejši, seštevek dveh najboljših pa mu je zagotovil zmago s kar 4,1 sek prednosti pred drugo uvrščenim Rolling Tommijem iz Luksemburga, tretji pa je bil domačin Benjamin Noll. S to zmago si je Patrik še bolj utrdil vodstvo v točkovanju nemškega državnega prvenstva in že z nestrpnostjo pričakuje nastop na naslednjem prizorišču, ki bo 2. junija na dirki I-Brgrennen v kraju Heilbad Heiligenstadt v osrednjem delu severne Nemčije

Iz Slovenije oz. Avto kluba V-Racing je nastopil še Alexander Zajelšnik s prototipom Norma M20F, ki je bil med prototipi 4. v skupnem pa je zasedel 35. mesto me 165 nastopajočimi.

Čestitke Patriku in Alexandru ter celotni ekipi in veliko uspeha tudi v prihodnje. 

Vir: Avto klub V-Racing iz Velenja

 

Foto: Avto kluba V-Racing iz Velenja

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak