ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


V osje gnezdo prihaja mladi Hrvat

NOVICA 27.05.2024



Rokometaši Gorenja Velenja so v soboto dvignili pokala državnih prvakov za sezono 2023/2024, z mislimi pa so že v novi sezoni, ki so jo začeli graditi že septembra lani.

Aktualnim državnim prvakom so v preteklih mesecih zvestobo obljubili Emir Taletović, Matevž Skok, Jernej Drobež, Tilen Sokolič in Enej Slatinek Jovičić. Po štirih letih se v Velenje vrača desno krilni rokometaš, Vlado Matanović, iz sosednjega Slovenj Gradca se med ose seli Oleksiy Yankovskyy iz Kopra pa Tine Poklar.

Na poziciji levega zunanjega bo črno-rumene v novi sezoni okrepil Fran Lončarić. 23-letni Hrvat prihaja iz Kutine, kjer je naredil svoje prve rokometne korake. Za rokomet ga je navdušil oče, bivši rokometaš sedaj pa rokometni trener. V pretekli sezoni je Fran igral za italijanski Eppan Handball Lövwen.

Fran Lončarić, rokometaš RK Gorenje Velenje
˝Vesel sem priložnosti, da v novi sezoni zaigram za RK Gorenje Velenje. Velika čast je igrati za klub, ki se vsako leto bori za najvišja mesta in ima bogato zgodovino. V novi sezoni bom dal vse od sebe, da bom na najboljši možni način predstavljal klub.˝

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak