ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Retro vetrolom: na Velenjskem jezeru 20 jadralcev napelo in prekrižalo jadra

NOVICA 29.05.2024



Ob društvenem hangarju Zoo Stationa v Kampu Velenje so se v petek opoldne začeli zbirati jadralci na deski razreda Open Division2, ki se je kot olimpijska disciplina poslovila leta 1992 v Barceloni, a je med jadralci na deski še vedno popularna, deske pa niso brez razloga imenovane ‘Queens of Regatta’ (Kraljice regate).

Barvna, trikotna jadra so se začela previdno in natančno napenjati za navigacijsko regato ‘King of the Lake 2024’ (Jezerski kralj). V soboto in nedeljo je sledilo še 5 plovov regate, ki je štela za Pokal Slovenije in mednarodno razvrstitev ID2CA pri Mednarodni zvezi jadranja na deski IWA.

Regate se je udeležilo 20 jadralcev iz Slovenije, Avstrije, Nemčije, Švice in Grčije. Odlično vzdušje in trije dnevi jadranja v odličnih vetrovnih pogojih med 5 in 15 vozli vetra je zaznamovalo super jadralski vikend, ki ga ni zmotila niti slaba nedeljska vremenska napoved, ki se je spremenila in za zaključno slovesnost ponudila toplo, sončno popoldne. Vsi sodelujoči in prisotni so se strinjali, da se v še večjem številu vidijo prihodnje leto, na 12. izvedbi regate, ki bo 23. – 25. 5. 2025 v Velenju!

Med udeleženci regate velja omeniti legendi slovenskega jadranja na deski – Juto Ošlak Kranjc, eno izmed pionirk slovenskega jadranja na deski, in Stojana Vidakoviča, ki nas je v tem razredu zastopal na olimpijskih igrah v Barceloni ter dokazal, da je še vedno med najboljšimi.

Med domačimi jadralci se je izkazal jadralec Gal Potrč Pajk, ki je v skupni razvrstitvi dosegel drugo mesto, tretje mesto je v skupni razvrstitvi osvojil Miro Škorjanc, tretji je bil tudi v kategoriji ‘King of the lake’.

Rezultati:
KING OF THE LAKE

1. mesto: Joseph Salvenmoser (AUT)
2. mesto: Kay Burger (GER)
3. mesto: Miro Škorjanc (SLO)

ID2CA absolutno

1. mesto: Joseph Salvenmoser (AUT)
2. mesto: Gal Potrč Pajk (SLO)
3. mesto: Miro Škorjanc (SLO)

Izvedbo regate so omogočili: e-dyn by Podkrižnik, Birt, Mestna občina Velenje, Carbonautica, Camp Velenje, ŠRZ Rdeča dvorana, Zoo Station Velenje.

Vir: ŠD Zoo Station Velenje 

Foto: Zoo station Foto: Zoo station Foto: Zoo station

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak