ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Starejši dečki RK Gorenje Velenje državni prvaki

NOVICA 03.06.2024



 

V nedeljo, 2. junija so pri RK Gorenje Velenje organizirali zaključni turnir štirih najboljših ekip v kategoriji starejših dečkov A. Naslova državnih prvakov so se veselili rokometaši RK Gorenje Velenje.

 

Na zaključni turnir štirih najboljši ekip so se uvrstili rokometaši RK Gorenje Velenje, RK Celje Pivovarna Laško, RD Koper in RK Jeruzalem Ormož. Na prvi polfinalni tekmi sta se srečali ekipi Gorenja Velenja in Celja Pivovarne Laško, finale so si po zmagi z rezultatom 21:18 zagotovili domačini. Drugi finalist je postala ekipa RD Koper, ki je v polfinalu slavila proti vrstnikom iz Ormoža (22:20).

Na tekmi za 3. mesto so se pomerili Ormožani in Celjani, slednji so se po zmagi z rezultatom 21:16, veselili bronaste medalje. Finalna tekma je postregla z izenačenim dvobojem med rokometaši Gorenja Velenja in Kopra. Po štiridesetih minutah igre je semafor v Rdeči dvorani prikazoval izenačen rezultat. O zmagovalcu so nato odločali streli iz sedmih metrov. Z obranjeno zadnjo sedemmetrovko je junak tekme postal Almin Imamović in naslova državnih prvakov so se veselili varovanci Mihe Dobnika.

Najboljši strelec zaključnega turnirja je bil s petnajstimi zadetki, rokometaš Celja Pivovarne Laško, Tai Šeligo. Za najboljšega igralca turnirja je bil izbran Velenjčan Bine Oštir. Član domače zasedbe, vratar Almin Imamović, pa je bil izbran za najboljšega vratarja.

Prva polfinalna tekma, nedelja, 2. junij, 10.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO 21:18 (11:10)

Druga polfinalna tekma, nedelja, 2. junij, 11.40 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK JERUZALEM ORMOŽ : RD KOPER 22:20 (13:14)

Tekma za 3. mesto, nedelja, 2. junij, 14.30 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RK JERUZALEM ORMOŽ 21:16 (14:12)

Tekma za 1. mesto, nedelja, 2. junij, 16.00 (Rdeča dvorana, Velenje)
RK GORENJE VELENJE : RD KOPER 21:20 (9:11)

 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje (starejši dečki A)

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak