ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Karate klub Velenje odličen na 28. otroškem balkanskem prvenstvu v Turčiji

NOVICA 03.06.2024



Otroška reprezentanca Karate zveze Slovenije, katero je zastopalo 8 članov Karate kluba Velenje, se je udeležila 28. otroškega balkanskega prvenstva, ki je od 31.5.-2.6.2024 potekalo v Istanbulu v Turčiji.

Tekmovalo je 8 članov Karate kluba Velenje: 

Na 1. dan 28. OBP so v katah nastopili Adam Pašić, Gal Jelen, Fuad Velić in Val Štefanič.
Val je uspel z zmago proti predstavniku Črne gore ter proti predstavniku Srbije osvojiti dve zmagi. Nato je vodstvo do finala prevzel Grk, Valu pa je s tem zopet omogočil borbo. Njegova končna uvrstitev je: 9. mesto: Val Štefanič - 11 yrs kata malev. Gal je s prvim nastopom premagal Srba, v drugem krogu pa je zmago prevzel predstavnik Črne gore.
Adam je najprej premagal predstavnika Črne gore, v naslednjem nastopu pa je vodstvo prevzel Srb. Fuad je nasploh na prvem balkanskem prvenstvu dobro prikazal kato, vendar ga je za eno zastavico premagal Turk.

2. dan 28. OBP je bil zelo pester. V katah, kata ekipi in borbah so nastopili Maja Mari Pisnik, Lara Mujdža, Sara Pisnik, Iva Mrkonjić, Val Štefanič, Adam Pašić in Gal Jelen.
Izjemne uvrstitve in balkanske medalje sta osvojili:
2. mesto: Maja Mari Pisnik - 12-13 kata team female (z ekipo Jeršič, Miljatović, Kristić)
3. mesto: Iva Mrkonjić - 8 yrs kata female
3. mesto: Maja Mari Pisnik - 13 yrs kata female
Lara se je pomerila proti predstavnici Kosova. Sara je nastopila proti predstavnici Črne gore. Val se je boril s tekmovalcem Črne gore. Gal se je pomeril s Turkom. Adam je v borbo stopil s predstavnikom Turčije.

Na 3. dan balkanskega prvenstva v Istanbulu so nastopile še kata ekipe, kjer so tekmovali Val Štefanič, Iva Mrkonjić, Fuad Velić, Lara Mujdža in Sara Pisnik.
Še zadnji uvrstitvi dveh ekip sta:
5. mesto: Iva Mrkonjić - 8-9 kata team female (z ekipo Husić, Kramar)
5. mesto: Fuad Velić - 8-9 kata team male (z ekipo Makovšek, Povše)

Iskrene čestitke!

Vir: Karate klub Velenje

Foto: Karate klub Velenje Foto: Karate klub Velenje Foto: Karate klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak