ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Velenjčanka slavila v rokometni Ligi prvakinj

NOVICA 03.06.2024



Slovenska reprezentantka Ana Gros je z madžarskim Györom včeraj v velikem finalu zaključnega turnirja v Budimpešti premagala nemški Bietigheim s 30:24. Za zmagovalno ekipo je Velenjčanka dosegla 6 zadetkov.

Velenjčanka Ana Gros je z madžarskim Györom dočakala slavje v Ligi prvakinj in postala druga slovenska rokometašica, ki je prestižno lovoriko osvojila s tujim klubom. Prvi je to leta 2004 uspelo Anji Frešer, ki je bila del zasedbe Slagelseja. Dvakrat je sicer v ligi prvakinj slavil slovenski Krim – prvič leta 2001, drugič leta 2003. Prav k dvakratnim zmagovalkam najprestižnejšega evropskega klubskega tekmovanja in serijskim državnim prvakinjam iz Ljubljane se velenjska rokometašica seli v naslednji sezoni.

Ana Gros je uspešno tekmo napovedala z golom v tretji minuti za 3:1, v 11. minuti je unovčila sedemmetrovko za 6:2, v 14. še eno za 8:3, v 15. pa je znova zadela s sedmih metrov za 9:4. Podobno prednost je madžarska zasedba držala do konca polčasa (17:12). V drugem so po zadetku Estelle Nze Minko Madžarke vodile z 19:13, Line Haugsted je v 37. minuti poskrbela že za 20:13. Nemke so se nato približale na štiri gole zaostanka (25:21), a je v pravem trenutku peto sedemmetrovko izkoristila Velenjčanka. Madžarke so na koncu slavile s 30:24. Najboljši strelki zmagovalne ekipe sta bili s po šestimi zadetki Kari Dale in Ana Gros, ki je pet zadetkov prispevala s sedmih metrov.

Za Györ, pri katerem deluje tudi slovenski strokovnjak Uroš Bregar, je to skupno šesti naslov. Ana Gros je na vrh Evrope stopila prvič, je pa na zaključnem turnirju sodelovala že petič, tretjič v finalu.

Čestitke Ana!

Vir: STA

 

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Koledar dogodkov