ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Uspešen vikend za velenjske plavalce in plavalke

NOVICA 03.06.2024



V soboto (1. 6. 2024) in nedeljo (2. 6. 2024) je v pokritem olimpijskem bazenu v Kranju potekal močan mednarodni miting Mednarodno prvenstvo Kranja 2024.

Tekmovanja se je udeležilo nekaj manj kot 300 plavalcev in plavalk iz 7-ih držav. Dopoldanskim kvalifikacijam so sledila popoldanska finala. Medalje so podeljevali po kategorijah: kadeti/kadetinje (letnika 2008 in 2009), mladinci/mladinke (letnika 2006 in 2007) in absolutna kategorija (Open).

Na oder za zmagovalce sta iz Plavalnega kluba Velenje stopila Matic Bizjak Jambrović (mladinec) in Najya Hana Jukić (kadetinja). V soboto sta si oba v disciplini 50 m prosto priplavala zmagi v svoji kategoriji. Ob tem je Matic dosegel tudi 3. mesto v absolutni kategoriji. Tudi v nedeljo sta na stopničkah stala ista tekmovalca. Tokrat je Najya Hana zmagala v svoji kategoriji v disciplini 50 m hrbtno in hkrati osvojila 2. mesto v absolutni konkurenci. Maticu pa je nastop na 100 m prosto prinesel 2. mesto v mladinski kategoriji.

V posameznih popoldanskih finalih so plavali tudi Anže Guštin, brata Domen in Metod Lamot ter Zala Porobija.

Na tekmi sta nastopila še Noa Fricelj in Živa Perc

Čestitamo vsem tekmovalcem in njihovim trenerjem.

Vir: Plavalni klub Velenje

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak