ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Šah v vse slovenske šole

NOVICA 05.06.2024



Šahovska zveza Slovenije vabi na seminar z nazivom Kako učiti šah v šolah, ki bo v Slovenskih Konjicah, dne 08.06.2024.

Šahovska zveza Slovenije bi rada prestavila prednosti obšolskega krožka šah v slovenskih osnovnih šolah. Osnovna šola je prostor v katerem se kot skupnost trudimo razvijati miselne kompetence naših otrok. Izvenšolske dejavnosti so krasen način za doseganje le tega, posebej koristen pa je prav šah iz sledečih razlogov: spodbuja logične sposobnosti, razvija spomin, otroke nauči kako se spopasti z porazi in razvija ustrvarjalno mišljenje. Šah stimulira možgane in pomaga otroke naučiti kako reševati probleme in prepoznavati vzorce. Vse te sposobnosti bodo otrokom koristile tako pri rednem pouku kakor tudi širše v življenju.

Vabijo vse zainteresirane učitelje, da se udeležijo brezplačnega izobraževanja na Dvorec Trebnik v Slovenskih Konjicah, Grajska ulica 9, Slovenske Konjice 3210, v soboto, 08.06.2024, od 08:30 do 14:00. Za udeležbo ni potrebno šahovsko predznanje. Učitelji bodo na seminarju prejeli potrebno znanje o učenju šaha v šolah in šahovsko gradivo.

Prijave zbirajo do 07. junija na obrazcu.

Vir: Šahovska zveza Slovenije

Foto: Šahovska zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak