ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Tilen Sokolič - Najboljši igralec Lige NLB

NOVICA 05.06.2024



Trenerji so za najboljšega igralca lige NLB izbrali Tilna Sokoliča, vsestranskega člana velenjske zasedbe, za katero je v nedavno zaključenem prvenstvu dosegel 137 zadetkov.

Nedavno se je zaključila Liga NLB. V slovenskem državnem prvenstvu za rokometaše se je naslova prvaka razveselila ekipa Gorenja Velenja, iz njenih vrst pa prihaja tudi najkoristnejši igralec sezone 2023/24. Po glasovanju sodelujočih trenerjev je ta naziv pripadel Tilnu Sokoliču.

Levokrilni igralec, ki se odlično znajde tudi na mestu srednjega zunanjega rokometaša, je bil s 137 zadetki najboljši strelec črno-rumenih, obenem pa ni izpustil nobene tekme svojega moštva. Izjemen je bil v zadnjih štirih krogih sezone, ko je proti Krki, Urbanscape Loki, LL Grosistu Slovanu in Jeruzalemu Ormožu skupno dosegel kar 36 golov. Prav proti Škofjeločanom je postavil tudi najboljši strelski izkupiček, potek ko je deset zadetkov dosegel iz prav toliko strelov.

Čestitke Tilen!

Vir: Rokometna zveza Slovenije 

Foto: RK Gorenje Velenje Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak