ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Anita Horvat in Agata Zupin končali nastope na EP v atletiki

NOVICA 11.06.2024



Atletinji Anita Horvat in Agata Zupin (Atletski klub Velenje) sta končali z nastopi na Evropskem prvenstvu v Atletiki, ki poteka med 7. in 12. junijem v Rimu. 

Anita Horvat je na evropskem prvenstvu v atletiki v Rimu v polfinalu teka na 800 metrov s časom 2:04,30 dosegla skupno 16. izid. S tem je bronasta na lanskem dvoranskem EP ostala brez finala.

Slovenska rekorderka Agata Zupin pa je dosegla 21. čas v teku na 400 m ovire s 57,83. Tudi ona je bila prepočasna za finale.

V tej sezoni na prostem je tekla le na treh tekmah, v zimski pa ni tekmovala. "Ponavadi je velika tekma avgusta, ko je za nami že vsa sezona. Poleg tega sem imela v začetku sezone še zdravstvene težave in bi bilo zame bolje, če bi bilo EP pozneje. Tako se zdaj usmerjam v olimpijske igre avgusta v Parizu," je še povedala Horvatova.

“Rezultat je tak kot ostali v tej sezoni. Poškodba in njena sanacija sta trajali šest tednov in nisem mogla vaditi ovir, šele zadnjih 14 dni pa lahko delam treninge hitrosti. Imela sme natrgano stegensko mišico v dolžini štirih centimetrov in sem imela prilagojene treninge, da sem lahko normalno začela olimpijsko sezono. Ostaja še naprej želja po nastopu v Parizu, trudila se bom po najboljših močeh, da se uvrstim na OI. Vesela sem, da je poškodba pozdravljena in ne čutim bolečin,” je pojasnila Zupin.

Čestitke dekleti in uspešno v nadaljevanju sezone.

Vir: Atletska zveza Slovenije / Siol

 

 

 

 

Foto: Peter Kastelic / AZS - Anita Horvat Foto: Peter Kastelic / AZS - Agata Zupin

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak