ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Smučarsko - skakalna tekma za pokal Velenja in pokal Argeta

NOVICA 12.06.2024



V soboto, 15. junija, bo v Smučarsko skakalnem centru živahno, saj bodo na skakalnici potekali treningi smučarskih skakalcev in nordijskih kombinatorcev v dopoldanskem času in tekmovanje v popoldanskem času.

V organizaciji Smučarsko skakalnega kluba Velenje in Smučarske zveze Slovenije se bo ob 16. uri začelo tekmovanje v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji in sicer za pokal Argeta in za pokal Mestne občine Velenje.

Pomerilo se bo med 70 in 80 mladih tekmovalcev iz slovenskih skakalnih klubov – fantov in deklet v starostni skupini do 16. let in do 18. let. Ob 16. uri se bo na Grajskem griču začel kros za nordijske kombinatorce. Tekmovalci bodo tekli razdaljo do 5 kilometrov in sicer na označeni poti v skakalnem centru pod gradom in okoli Velenjskega gradu. Ob 17.30 bo začetek poskusne serije na veliki skakalnici HS 75, ob 18.30 bo začetek prve serije in predvidoma ob 19.30 bo začetek druge serije.

Razglasitev zmagovalcev za pokal Argeta in pokal Mestne občine Velenje v smučarskih skokih in nordijski kombinaciji za fante in dekleta do 16. in do 18. let bo v izteku skakalnice Smučarsko skakalnega centra Velenje predvidoma ob 20.30.

K spodbujanju mladih športnikov pod Grajski grič to soboto vabimo tudi občanke in občane. Vstop prost!

 

Foto: Smučarskoskakalni klub Velenje Foto: Smučarskoskakalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak