ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Dejan Vinčić se vrača v slovensko državno prvenstvo

NOVICA 13.06.2024Dejan Vinčić je eden najuspešnejših slovenskih odbojkarjev vseh časov. V svoji karieri je osvojil številne lovorike, za slovenske in tuje klube, ponosen pa je tudi na vse prigarane reprezentančne medalje. Vrnitev Vinčića v Kanal je velik in pomemben dogodek za slovenski odbojkarski svet.

Velenjčan, ki je svojo odbojkarsko pot začel v šoštanjskem klubu, se vrača v Kanal, so včeraj sporočili na družabnih omrežjiih kluba. “Ambicije so jasne – Dejan Vinčić bo naš ključni adut”, so še zapisali.

Nazadnje je Dejan Vinčič v klubu ob Soči igral pred 16 leti. Tja se je preselil iz OK Šoštanj Topolšica, po odhodu iz Kanala je bil še član ACH Volleyja, nato se je začela njegova pot v tujini – začel je na Poljskem pri Belchatowa, igral je še v Turčiji, Franciji, Rusiji, Nemčiji, v minuli sezoni je bil član romunskega Rapida.

Sicer Velenjčan si je v Novi Gorici ustvaril svoj dom, zato je tudi z Goriško in Primorsko zelo povezan. V mestu vrtnic vsako leto organizira svoj odbojkarski kamp.

Vir: OK Salonit Anhovo – Kanal

Foto: OK Salonit Anhovo – Kanal

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak