ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Medaljam z mednarodnih tekem je treba dati priznanje tudi doma

NOVICA 17.06.2024



Ljubljana, 15. junij – Na dveh nedavnih mednarodnih tekmovanjih v karateju – Evropskem prvenstvu za člane in članice v Zadru od 6. do 12. maja in 28. Balkanskem prvenstvu za dečke in deklice, od 31. 5. do 2. 6., v Istanbulu - je Sloveniji medalje priborilo kar 9 tekmovalcev v individualnih in ekipnih tekmah. Številka je spodbudna za nadaljnji razvoj karateja tako na tekmovalni, kot rekreativni ravni, kjer je karate že sicer eden najbolj priljubljenih rekreativnih športov z več kot 10 tisoč rekreativcev.

Da medalje, dosežene v tujini, ne bi ostale spregledane, so v Karate zvezi Slovenije (KZS) pripravili posebno slovesnost za tekmovalce in tekmovalke obeh mednarodnih tekem tudi doma in se tako poklonili lepim mednarodnim dosežkom, ki ne smejo oditi v pozabo. Dogodek je bil sploh prvi tovrstni v zgodovini KZS in odraža odnos do vseh deležnikov, ki pomagajo pri gradnji in rasti tekmovalcev ter odprto in povezovalno politiko novega vodstva zveze, ki mu je večinsko članstvo zaupalo mandat na majski volilni skupščini.

Zahvale predsednika KZS Mihaela Ciglerja in reprezentančnega selektorja Saša Vaša so bili tako deležni klubski trenerji, predsedniki klubov in klubski predstavniki, ki ustvarjajo motivacijsko klimo in okolje za treninge. Prav tako pa tudi starši, veliko med njimi je nekdanjih profesionalnih ali še danes rekreativnih karateistov, ki znajo prenašati vrednote tega športa na svoje otroke, jih spodbujati in družinsko gojiti ljubezen do tega športa. Domačega priznanja in nagrad so bili tako deležni kar trije velenjčani:

- za Evropsko prvenstvo za člane in članice, od 6. do 12. 5, v Zadru:

  • Bronasta medalja: Diandra Bekčić, parakarate kate K22, (KK Velenje)

 

- za 28. Balkanskuo prvenstvo za dečke in deklice, od 31. 5. do 2. 6. v Istanbulu

  • Bronasta medalja:, Iva Mrkonjić, kata, 8 let, (KK Velenje), Maja Mari Pisnik, kata, 13 let, (KK Velenje)

 

Sicer pa se nekaj ključnih in prednostnih točk programa za aktualni mandat nanaša na dvig števila registriranih tekmovalcev iz 700 na 1.500 v štirih letih, v tem obdobju načrtuje KZS tudi dvig kategoriziranih športnikov iz 45 na 150, ustanovitev dodatne panoge tradicionalni /klasični karate in pridobitev panoge parakarate, prizadevajo si oblikovati vključujočo kulturo v KZS, ki temelji na strokovnem delu, načrtujejo ustanovitev projektne pisarne kot podpore delovanju klubov, dvig prihodkov KZS in finančno sanacijo stanja, ki temelji na preglednem poslovanju.

Strokovni razvoj športnikov je zaupan selektorju in predsedniku komisije za reprezentance Sašu Vašu, ki je že oblikoval svojo ekipo trenerjev, ki delujejo na vseh ravneh, od najmlajših do članskih vrst. Pripravljen je program priprav in tekmovanj, kot tudi podpora športnikom s strani fizioterapevtov, športnega zdravnika, športnega psihologa, testiranja na fakulteti za šport, snemanja za potrebe analiz. Ambicija aktualnega vodstva je tudi organizacija pomembenjših mednarodnih tekmovanj v Sloveniji.

Vir: Karate zveza Slovenije
 

Foto : Karate zveza Slovenije Foto : Karate zveza Slovenije Foto : Karate zveza Slovenije

Koledar dogodkov