ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Janja Garnbret po balvanih slavila še v težavnosti

NOVICA 01.07.2024



Janja Garnbret je v finalu slavila pred Japonko Ai Mori, ki je prav tako priplezala do vrha, a se je morala zaradi nekoliko slabših predhodnih uvrstitev zadovoljiti z drugim mestom. Tudi v polfinalu sta bili Japonka in Slovenka poravnani z višino 48+, a je imela Slovenka boljši izid kvalifikacij. Na tretjem mestu je končala Chaehyun Seo iz Južne Koreje (36). Vse preostale finalistke niso zmogle več od višine 22+.

Olimpijska prvakinja je prišla že do svoje 45. zmage v svetovnem pokalu in 28. v težavnosti, 17 jih je zbrala na balvanih. Slovenska zvezdnica športnega plezanja je v soboto dobila kvalifikacije in polfinale, pred tem je bila v Innsbrucku najboljša tudi na balvanski preizkušnji v četrtek.

Janja Garnbret, sicer članica Šaleškega alpinističnega odseka, je sicer še drugič v tej sezoni slavila v težavnosti, pred tem je bila aprila najboljša v kitajskem Wujiangu. Dve zmagi ima tudi na balvanih, pred Innsbruckom je slavila v kitajskem Keqiau.

Čestitke Janja!

Vir: STA

Foto: Janja Garnbret / FB Foto: Janja Garnbret / FB

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak