ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Začenja se evropsko mladinsko prvenstvo v rokometu

NOVICA 10.07.2024



Celje - Knežje mesto z okolico bo gostilo najobetavnejše rokometne upe, ki se bodo od 10. do 21. julija merili za naslov evropskega prvaka. V boje med 24 reprezentancami se bo s tekmo proti Izraelu jutri podala slovenska izbrana vrsta U-20, v kateri najdemo tudi rokometaše Gorenja Velenja.

Slovenska izbrana vrsta do 20 let ima tudi velenjsko noto – med kandidati za nastop sta mladinca Gorenja Velenja, Aljaž Pratnekar in Malik Tatar, ki smo ga že spremljali tudi v članskih vrstah velenjskega kluba. Šaleško obarvan je tudi del strokovnega štaba, pomočnik trenerja Klemna Luzarja je nekdanji slovenski reprezentant, danes glavni trener mladincev RK Gorenje Velenje, Marko Oštir. Tehnični vodja ekipe je Mitja Drobež, ki enako funkcijo opravlja tudi v mladinski ekipi velenjskega kluba.

V prvem delu evropskega prvenstva bo Slovenija nastopala v skupini E, vse tekme pa bo odigrala ob 19. uri v dvorani Golovec v Celju. V uvodnem krogu se bo 10. julija pomerila z Izraelom, dan za tem bo sledila tekma z Italijo, po dnevu premora pa se bo pomerila še z Dansko. V drugi del tekmovanja bo neposredno napredovala najboljša reprezentanca skupine ter najboljša drugouvrščena reprezentanca skupin D, E in F.

Vir: Rokometna zveza Slovenije 

FOTO: Rokometna zveza Slovenije FOTO: Rokometna zveza Slovenije FOTO: Rokometna zveza Slovenije

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak