ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Sprejem velenjskih udeležencev Mednarodnih iger šolarjev v Mehiki

NOVICA 10.07.202410.7.2024 - V mestni hiši so sprejeli 10 atletov Atletskega Kluba Velenje in plavalcev Plavalnega Kluba Velenje, ki se odpravljajo na 56. poletne mednarodne igre šolarjev v Mehiko. Podžupanja Mestne občine Velenje Aleksandra Vasiljević jim je v imenu župana Petra Dermola zaželela veliko športne sreče in nepozabnih doživetij. Verjamemo, da bodo ponosno zastopali Velenje in Slovenijo.

Na mednarodnih igrah šolarjev se že od leta 1968, ko so bile prve takšne igre organizirane v Celju, povezujejo mladi športniki z vsega sveta in s tem širijo idejo o prijateljstvu, sožitju ter medkulturnem dialogu. Mestna občina Velenje je za sodelovanje športnikov na mednarodnih igrah šolarjev namenila 25.000 evrov.

V Mehiki, v mestu Leon, bodo med 15. in 20. julijem potekale 56. poletne mednarodne igre šolarjev. Ekipa Mestne občine Velenje se na pot odpravlja v soboto, 13. julija, in se vrne v nedeljo, 21. julija. Velenjsko ekipo mladih športnic in športnikov sestavljajo: atleti in atletinje Aleks Bah, Jaro Miklavžin, Staš Korenič Jamnikar, Gaja Gradišnik, Neja Jančič, Neža Rupreht, Oriana Lovrec, Samaja Djedović, Sara Acman in Tia Zupan Rehar skupaj s trenerko Natalijo Bah, plavalci in plavalke: Edin Ajšić, Grega Navodnik, Noa Fricelj, Omar Mustafić, Lana Lamešić, Lara Garcia Petras, Pika Planko in Tia Mrkonjić s trenerjem Aljažem Žvikartom.

S sodelovanjem na mednarodnih igrah šolarjev si bodo naši mladi športniki nabirali izkušnje, saj bodo tekmovali in se družili z več kot 1.500 mladimi športniki v starosti 12–15 let iz več kot 600 mest in 100 držav sveta. Ekipa, ki jo vodita strokovna sodelavca Športne zveze Velenje Katka Geršak in Nik Lemež, šteje 18 športnikov in 2 trenerja.

Mestna občina Velenje spodbuja sodelovanje velenjskih športnikov na teh igrah že vrsto let, Velenje pa je organiziralo mednarodne igre šolarjev leta 1999.

Srečno! 


Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak