ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Ženska paraplavalna ekipa med najboljšimi tremi v Zagrebu

NOVICA 10.07.2024



V soboto (6. 7. 2024) in nedeljo (7. 7. 2024) je v glavnem mestu naše južne sosede potekal Zagreb para swimming open 2024. Na mednarodnem tekmovanju, ki je štelo tudi kot Odprto ekipno prvenstvo Hrvaške, je nastopilo več kot 100 paraplavalcev in paraplavalk iz 5ih držav in 15ih klubov. Izjemno ekipno uvrstitev so dosegle velenjske paraplavalke, ki so osvojile končno 3. mesto in si priplavale lep pokal. Malo je zmanjkalo njihovim moškim vrstnikom, ki so bili na koncu na 4. mestu.

Žensko ekipo so sestavljale Tonja Berložnik, Sabina Cimperc, Anja Golčer in Maruša Golčer. Med prve tri sta se uvrstili Tonja Berložnik (2. mesto na 50 m hrbtno) in Sabina Cimperc (3. mesto na 100 m prsno in 200 m prosto).

Med fanti sta se med prve tri v absolutni kategoriji uvrstila Gašper Glušič (2. mesto na 400 m prosto in 3. mesto na 100 m hrbtno) in Nej Šumnik (2. mesto na 100 m delfin). V ekipi so bili tudi Neo Girotić, Imran in Kerim Kozarac, Amadej Kremžar, Alen Šošter, Nej Šumnik, Luka Temnikar in Aljaž Vejnović.

Iskrene čestitke vsem paraplavalcem, trenerjem in prostovoljcem za zelo lep uspeh. Vsem želimo prijetne počitnice.

Vir: Plavalni klub Velenje

 

Foto: Plavalni klub Velenje Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak