ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Jovičić in Taletović o tekmecih v ligi Evropa

NOVICA 24.07.2024



Evropska rokometna zveza je minuli teden opravila žreb skupin za skupinski del Lige Evropa, kjer bo med 32 ekipami tekmovala tudi zasedba aktualnih slovenskih prvakov, RK Gorenje Velenje. Kaj sta o tekmecih povedala strateg Velenjčanov Zoran Jovičić in velenjski kapetan Emir Taletović?

Ples kroglic je velenjskim rokometašem namenil skupino A, v kateri je tudi danski Gog. Preostala dva tekmeca bosta znana po kvalifikacijskem delu. Skupinski del bo na sporedu od 8. oktobra do 26. novembra.

Skupina A:
GOG (Danska)
RK Gorenje Velenje (Slovenija)
ABC de Braga (Portugalska) ali Abanca Ademar Leon (Španija)
GC Amicitia Zürich ali HC Kriens-Luzern (oba Švica)

“GOG je zagotovo velik favorit skupine. Z ostalimi nasprotniki pa bomo zagotovo enakovredni tekmec, če ne boljši. Seveda je v tem trenutku prezgodaj govoriti, kajti vsa moštva še lahko spremenijo igralski kader,” je za klubsko družbeno omrežje povedal trener Zoran Jovičić.

“Menim da je v naši skupini favorit za prvo mesto Gog. Gre za ekipo, ki je prikazala odlične igre tudi v ligi prvakov. Ostale ekipe mislim da so premagljive, ne glede na to, kdo bo napredoval iz kvalifikacij. Seveda gre za kvalitetna moštva, ampak kljub temu mislim, da z našo dobro predstavo na vsaki tekmi lahko realno upamo da napredovanje iz skupine, kar tudi je naš cilj v Evropski ligi,” pa je dejal kapetan Emir Taletović.

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak