ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Izjemni velenjski plavalci in plavalke na državnem prvenstvu v Kranju

NOVICA 05.08.2024



Sklepni del tekmovalne sezone 2023/2024 je za velenjske plavalce in plavalke potekalo v Pokritem olimpijskem bazenu v Kranju, kjer se je na Letnem odprtem združenem prvenstvu Slovenije (2. 8. – 4. 8. 2024) za državne naslove borilo skoraj 300 tekmovalcev iz 25 slovenskih klubov. Jutranjim kvalifikacijam so sledila A, B in C finala.

Medalje so podeljevali v kategoriji kadetov/kadetinj (letnika 2008 in 2009), mladincev/mladink (2006 in 2007), mlajših članov U23 (stari od 19 do 23 let) in v odprti (absolutni) kategoriji. Po daljši odsotnosti zaradi poškodbe je na državnem prvenstvu ponovno odlično nastopila Najya Hana Jukić. Tudi Matic Bizjak Jambrović se je izkazal s 8 osvojenimi medaljami. Skupno so velenjski tekmovalci osvojili kar 19 medalj.

Državne naslove so v svojih kategorijah osvojili mladinec Matic Bizjak Jambrović, kadetinja Najya Hana Jukić in kadet Miha Princl. Matic je bil najboljši med mladinci v disciplinah 50 m delfin, 50 m prosto. Najya Hana si je naslove kadetske prvakinje priplavala v vseh njenih odplavanih disciplinah (50 m in 100 m prosto ter hrbtno). Zadnji dan si je naslov priplaval še Miha, ki je zmagal med kadeti v disciplini 50 m hrbtno.

V odprti (absolutni) kategoriji sta si medalje priplavala Najya Hana Jukić (2. mesto na 50 m prosto, 50 m in 100 m hrbtno) in Matic Bizjak Jambrović (2. mesto na 50 m delfin in 3. mesto na 50 m prosto in 50 m hrbtno).

Na drugo stopničko sta stopila Matic Bizjak Jambrović (mladinec) in Metod Lamot. Prvi je bil drugi v disciplini 50 m hrbtno in 100 m delfin medtem, ko je bil Metod (U 23) drugi na 50 m hrbtno.

Bronasto medaljo so si priplavali Matic Bizjak Jambrović, Anže Guštin in Metod Lamot. Matic je medaljo osvojil na 100 m prosto. Anže je v kategoriji mladincev osvojil medaljo v disciplini 100 m hrbtno. Metod (U23) je stopil na tretjo stopničko v disciplini 200 m hrbtno.

V posameznih finalih so poleg zgoraj naštetih plavali tudi Domen Lamot, Omar Mustafić in Špela Pohorec.

Bila sta postavljena tudi dva klubska rekorda. Najya Hana Jukić je izjemen rezultat (1:03,79) odplavala v disciplini 100 m hrbtno in s tem postavila absolutni klubski rekord, ki ga je prej imela v lasti Aida Jusić. Miha Princl pa je v disciplini 200 m prosto, kar dvakrat (dopoldan in popoldan) popravil svoj klubski kadetski rekord, ki ga je pred tedni odplaval v Kopru. Najboljša znamka zdaj znaša 1:59,99.

Vsem iskreno čestitamo za odplavane rekorde in borbenost. Trenerjema Juretu Primožiču in Vladu Stjepiću čestitamo za odlično pripravljenost njihovih varovancev. 

Vir: Plavalni klub Velenje 

Foto: Plavalni klub Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak