ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nogometaši Rudarja z remijem odprli novo sezono

NOVICA 12.08.2024



V prvem krogu so Velenjčani gostovali v Novi Gorici. Obračun je postregel s šestimi zadetki, nekdanja prvoligaša pa sta se razšla brez zmagovalca.

V soboto, 10.8.2024 so prvo tekmo letošnjega drugoligaškega prvenstva odigrali nogometaši Rudarji, ki so v 1. krogu gostovali v Novi Gorici. Nekdanja prvoligaša sta poskrbela za 6 zadetkov, a se razšla brez zmagovalca. Njuni obračuni imajo dolgo brado, predvsem v prvi ligi, v drugi pa sta se včeraj tekmeca pomerila šele petič.

Po prvem polčasu je bolje kazalo Velenjčanom, ki so po dveh zadetkih Mihe Sitarja (v 8. in 41. minuti) povedli z 2:0. Kmalu po začetku drugega polčasa je zaostanek domačinov znižal Luka Bulatović, za izenačenje pa je v 58. minuti poskrbel Adriano Bloudek, še v minuli sezoni igralec Knapov in njihov najboljši strelec. V 75. minuti so prvič povedli Goričani, za 3:2 je zadel Nejc Močnik. Veselje domačinov ni trajalo predolgo, devet minut pred koncem srečanja je za novo izenačenje in končni izid srečanja (3:3) poskrbel novinec v dresu Rudarja, Jamajčan Sean Satchwell.

GORICA – RUDAR VELENJE 3:3 (0:2)

Nova Gorica, gledalcev 150, sodniki: Balažič, Frece, Pirman.
Strelci: 0:1 Sitar (8.), 0:2 Sitar (41.), 1:2 Bulatović (49.), 2:2 Bloudek (58.), 3:2 Močnik (75.), 3:3 Satchwell (81.).

Vir: NZS

 

Foto: NK Rudar

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak