ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Avstrijci premočni v Rdeči dvorani

NOVICA 08.08.2024



Članska ekipa RK Gorenje Velenje je v sredo, 8. avgusta 2024, odigrala drugo pripravljalno tekmo pred začetkom sezone 2024/25. V Rdeči dvorani se je pomerila z avstrijsko ekipo BT Füchse, ki je slavila z rezultatom 28:25.

Po končanem prvem delu priprav, ki jih je člansko moštvo opravilo na Golteh, je sledil povratek v domače okolje in druga pripravljalna tekma pred začetkom nove sezone, v kateri bodo velenjske ose branile naslov državnih prvakov in se poizkušale v čim boljši luči predstaviti v Evropi. V domači dvorani je tokrat sledil obračun z avstrijsko ekipo BT Füchse, ki je v minuli sezoni igralo zelo dobro v avstrijskem državnem prvenstvu in se uvrstilo vse do četrtfinala.
Po vzpodbudnem uvodu v tekmo, ko so naši fantje zgodaj povedli z dvema goloma razlike, je sledilo nekaj črnih minut in neučinkovitosti v napadu, kar so gostje znali s pridom izkoristiti in so na odmor odšli s prednostjo 12:9. Na začetku drugega polčasa so imeli gostje še naprej razpoloženega vratarja in so po štiridesetih minutah povedli z največjo prednostjo na tekmi, ki je znašala sedem golov (21:14). V končnici so varovanci Zorana Jovičića zaigrali nekoliko bolj zavzeto v napadu in se uspeli približati, a za popoln preobrat je zmanjkalo časa in zmaga je z 28:25 odšla v Avstrijo.

Za Gorenje so na koncu največ golov dosegli Tilen Sokolič, Enej Jovičić Slatinek in Tine Poklar, ki so vsi bili natančni po štirikrat. Skupaj je sicer na tekmi zaigralo 14 igralcev, zaradi lažjih poškodb sta tekmo izpustila Urban Pipp in Fran Lončarić. Teo Jezernik je ob porazu prispeval tri gole, Aljoša Yankovskyy, Jernej Drobež, Goti Maričić in Tarik Velić po dva, po enkrat pa sta bila natančna Vlado Matanović in Anže Blagotinšek. Emir Taletović in Matevž Skok sta vsak branila po en polčas, med strelce pa se nista vpisala Malik Tatar in Nande Starman.

Nikoli ni prijetno izgubiti tekme, a v tem delu priprav je potrebno poudariti, da se moštvo še uigrava in je najpomembneje, da fantje nabirajo skupne minute na igrišču in da se nihče ne poškoduje. Do začetka sezone je še točno mesec dni in fantje bodo storili vse, da pokažejo, zakaj so državni prvaki in da bodo s trdim delom med pripravami, v sezoni prišli tudi pravi rezultati in zmage.
 

Vir: RK Gorenje Velenje

 

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak