ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Na paralimpijskih igrah četrtič tudi Franček Gorazd Tirš

NOVICA 14.08.2024



Konec meseca se v Parizu začenjajo paralimpijske igre. Slovenske barve bo zastopalo 14 športnic in športnikov, med njimi bo tudi član Strelskega društva Mrož Velenje, Franček Gorazd Tiršek.

Slovenija bo imela na igrah v Parizu predstavnice in predstavnike v štirih pararšportnih panogah. Z ostrim pogledom in mirno roko pa proti Parizu in paralimpijskim igram pogleduje parastrelec Franček Gorazd Tiršek. Iz Gornjega grada, kjer živi, odhaja na svoje četrte paralimpijske igre, dosedaj se je ovenčal že s štirimi kolajnami: trikrat je bil srebrn (vsakič z zračno puško stoje – v leti 2012, 2016 in 2021), enkrat bronast (zračna puška leže – leta 2021). „Dobri občutki, ki sva jih dosegla na treningih, so nama odlična motivacija tudi za delo v dneh, ki so še ostali do paralimpijskih iger. Nekaj treningov bova opravila skupaj, nekaj jih bo Nani naredil sam. Delala pa bova predvsem na zbranosti, mirnosti, pozitivnih občutkih in dobrih rezultatih,“ trenerka Andreja Gorjup opiše, kaj čaka Nanija do odhoda na igre. 

Srečno Slovenija, srečno Nani!

Vir: Zveza za šport invalidov – Paralimpijski komite Slovenije

Foto: Šport invalidov Foto: Šport invalidov

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak