ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

NOVICA 23.09.2024



Slovenci smo športni narod.

To ne potrjujejo le številni uspehi naših vrhunskih športnikov, temveč predvsem polna šolska igrišča, zapolnjene gorske in hribovske koče ter polne športne dvorane in fitnes centri po celi državi. Redna telesna dejavnost je izjemnega pomena za zdravje, ki je skupaj z duševnim zdravjem najpomembnejša sestavina zdravega življenjskega sloga. Tega se Slovenci dobro zavedamo. Šport je v naši naravi in to je prepoznala tudi država, ki je 18. junija 2020 na pobudo OKS-ZŠZ razglasila 23. september za Dan slovenskega športa.

Naj bo to dan, ob katerem sleherni Slovenec in Slovenka s svojo telesno dejavnostjo izrazi svoj odnos do športnega udejstvovanja, odnos do tiste družbene dejavnosti, ki ima številne pozitivne učinke: krepi zdrave, vzgaja, spodbuja pozitivne vrednote in povezuje Slovenijo.

Praznovali bomo tudi v Velenju.

Velenje je športno mesto, kar poleg odlično obiskane kolesarske poti, polnih športnih dvoran ter šolskih igrišč, dokazujejo tudi vrhunski rezultati športnic in športnikov velenjskih športnih klubov. Spomnimo se kako smo se skupaj veselili zlate olimpijske medalje, ki si jo je priplezala Janja Garnbret, članica Šaleškega alpinističnega odseka. Letošnje olimpijsko leto pa je z še eno zlato medaljo več kot odlično zaključil paraolimpijec Gorazd Franček Tiršek, ki je član Strelskega društva Mrož. Tudi na Dan slovenskega športa se bomo spomnili vseh odličnih velenjskih športnikov, hkrati pa se bomo skupaj z učenci velenjskih osnovnih šol razmigali in spoznali različne športne panoge, ki jih lahko treniramo v Velenju. Skupaj s člani športnih klubov in društev bomo pripravili pestro športno dogajanje na Titovem trgu med 9.00 in 12.00 uro. 

Bodimo aktivni.

 

 

Dan slovenskega športa

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak