ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Težje je braniti kot napadati, a cilji ostajajo visoki!

NOVICA 11.09.2024



Rokometni klub Gorenje Velenje je pred začetkom nove sezone, ki se je sicer začela že prejšnji konec tedna s tekmo 1. kroga Lige NLB, v katerem so državni prvaki na gostovanju pri Urbanscape Loki remizirali s 26:26, pripravil novinarsko konferenco. Tokrat so se v klubu odločili, da predstavnikom medijev in kluba predstavijo tudi pomembnost domačega okolja, ne le s športnega vidika. S tem razlogom je bilo druženje organizirano v prostorih Muzeja premogovništva Slovenije, kjer so se lahko gostje sprehodili skozi zgodovino premogovništva v Velenju in se na koncu tudi okrepčali s pravo rudarsko malico.

Osrednji govorci novinarske konference so bili direktor kluba Roman Pungartnik, trener državnih prvakov Zoran Jovičić, kapetan moštva Emir Taletović in najkoristnejši igralec minule sezone državnega rokometnega prvenstva, Tilen Sokolič, ki so vsak na svoj način in s svojimi besedami predstavili cilje in želje za novo sezono, ki bo za naš klub zgodovinsko naporna, ampak za takšne izzive smo garali v minuli sezoni, v kateri smo se razveselili petega naslova državnega prvaka v samostojni Sloveniji.

"Čeprav je ekipa praktično sestavljena na novo, cilji vselej ostajajo visoki. Odšlo je sedem igralcev, prišlo je osem novih in potrebno je razumeti, da se morajo privaditi na naš igralni sistem, ki je vselej bil specifičen. Z novim tekmovalnim sistemom nas čaka več težjih tekem, ampak to je dobro za celotno prvenstvo, ne samo za nas. Zavedamo se, da je na nas pritisk, ker smo državni prvaki, ampak se bomo znali soočiti tudi s tem. Zavedam se, da je pred nami težka sezona, a hkrati verjamem, da bo tudi uspešna, tako doma, kot v Evropi," je na začetku novinarske konference spregovoril trener Zoran Jovičić, ki začenja že svojo sedmo sezono na klopi petkratnih državnih prvakov.

Podobnega mnenja sta bila tudi oba igralca, ki ste spregovorila med novinarsko konferenco. "Moštvo je bilo mlado tudi lani, glede tega se ni prav dosti spremenilo. Seveda se zavedam tega, da sem eden bolj izkušenih, ampak vsak mora opraviti svojo nalogo na igrišču in potem nam je vsem skupaj lažje. Kot je povedal že trener, moštvo je sestavljeno na novo in se bo potrebno privaditi drug na drugega. Naj tu dodam, da v slačilnici je vzdušje odlično, sedaj moramo to samo še prenesti na igrišče in rezultati ne bodo izostali," je dodal kapetan aktualnih državnih prvakov, Emir Taletović. Strelec 137-ih golov v minuli sezoni državnega prvenstva. Tilen Sokolič, se tudi zaveda, da je eden bolj izkušenih igralcev v moštvu in tudi nosilcev, a hkrati dodaja, da se te vloge ne otepa in se veseli prihajajočih izzivov.

"Po proračunu in igralskem kadru smo četrti najmočnejši klub v Sloveniji. Pred nami so zagotovo Slovan, Trimo in Celje, ampak tudi v lanski sezoni nas nihče ni jemal resno, pa smo sestavili sanjsko sezono in se na koncu veselili naslova državnega prvaka. Zavedamo se, da bodo v letošnji sezoni vzponi in padci, ampak to je sestavni del športa. Bolj pomembno je to, kako se s temi izzivi soočiš, potem rezultat ne izostane. V državnem prvenstvu je zagotovo cilj se boriti za najvišja mesta. v pokalu je cilj zaključni turnir najboljše četverice, v Evropi pa preboj v glavni del, oziroma prezimiti v Evropi. Glede na nasprotnike je to povsem dosegljivo in verjamem, da bodo igralci s tem strokovnim vodstvom dali vse od sebe, da rezultati ne bodo izostali," je svoje pristavil direktor kluba Roman Pungartnik.

Sodelovanje z rokometno šolo legende
Čisto ob koncu novinarske konference je sledil še slavnostni trenutek, in sicer podpis pogodbe z legendo RK Gorenje Velenje, gospodom Sebastjanom Sovičem. Pogodbo sta podpisala gospod Sovič in direktor kluba in z njo uradno naznanila sodelovanje med rokometno šolo Sebastjana Soviča in RK Gorenje Velenje. S ciljem in vizijo, da se še bolj poudari delo z mladimi rokometaši v regiji, ki je po besedah direktorja "najboljša rokometna regija v Sloveniji". S tem sodelovanjem še naprej v našem klubu dokazujemo, da dajemo veliko na razvoj mladih, ki se zavedamo, da so prihodnost naše družbe in brez mladih rokometašev, vzgojenih v naših rokometnih šolah, tudi naš klub ne bi dosegal takšnih uspehov kot jih je v preteklosti in verjamemo, da jih bo še v prihodnje. "Ne le uradno sodelovanje, potrebno je dodati, da se rokomet s podpisom te pogodbe na nek način vrača v sosednji Šoštanj, kjer se je leta 1958 začela tudi več kot uspešna zgodba RK Gorenje Velenje. Verjamem, da bomo s tem sodelovanjem drug drugemu pomagali pri razvoju mladih rokometašev in nadaljevali to uspešno rokometno zgodbo v regiji.," je povedal gospod Sovič.

Nova sezona je torej tu in vsi skupaj se že veselimo prihajajočih izzivov. Nov prihaja že to nedeljo, ko nas čaka prva tekma sezone v Rdeči dvorani, ko v Velenje prihaja okrepljena ekipa Slovana. Verjamemo, da je pred nami prvi veliki derbi in s tem se veselimo tudi vaše podpore na tribunah! Napolnimo domačo trdnjavo in se skupaj razveselimo prve zmage v novi sezoni! 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak