ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Članice ŽRK Velenje vstopile v prvi tekmovalni teden

NOVICA 11.09.2024



S tekmo proti Izoli bodo velenjske rokometašice v soboto odprle novo sezono 1. slovenske rokometne lige za ženske. Teden dni kasneje so na sporedu tekme osmine finala Pokala Slovenije.

Ta konec tedna se začenja tudi 1. slovenska rokometna liga za ženske, kjer bomo tudi v tej sezoni med sedmimi klubi spremljali rokometašice ŽRK Velenje. V prvem krogu se bodo Velenjčanke to soboto, 14. septembra, v dvorani Kraška pomerile z ŽRK Izola.

Prva domača tekma jih čaka na začetku naslednjega meseca (predvidoma 5. oktobra), ko bodo v drugem krogu v Rdeči dvorani gostile ŽRD Litija.

Že teden dni kasneje pa je na sporedu tudi nova sezona pokalnega tekmovanja

Pari so bili določeni na ponedeljkovem žrebu na sedežu Rokometne zveze Slovenije v sklopu predsezonske seje Združenja ženskih klubov.

V pokalno tekmovanje za rokometašice se bo podalo 13 klubov. RK Krim Mercator se bo zaradi nastopov v najelitnejšem evropskem klubskem tekmovanju, EHF Ligi prvakov tekmovanju pridružil neposredno v četrtfinalu. Tja sta že uvrščeni tudi zasedbi Vrhnike in Pirana.

Žreb je določil, da se bosta za vstop med najboljšo osmerico le v enem paru srečali ekipi z najvišjega slovenskega ranga ženskih članskih tekmovanj. Koprčanke, ki so se po koncu minule sezone vrnile med elito, bodo gostovale pri aktualnih pokalnih prvakinjah iz ajdovskega Mlinotesta. Velenjčanke se bodo pomerile z Olimpijo, preostali pari pa so Ljubljana – Litija, Krka Novo mesto – Ptuj in Zvezda Logatec – Trgo ABC Izola.

Vir: RZS

 

Foto: ŽRK Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak