ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Prvi derbi je tu - napolnimo Rdečo dvorano!

NOVICA 14.09.2024



V nedeljo, 15. septembra aktualne državne prvake čaka prva domača tekma v novi sezoni 1. Lige NlLB. V Velenje prihaja prenovljena in močna zasedba Slovana pod vodstvom Uroša Zormana. Pokažimo ljubljanski ekipi, zakaj je v Šaleški dolini rokomet šport številka ena in napolnimo Rdečo dvorano!

Rokometaši in strokovno vodstvo niso skrivali razočaranja po uvodnem krogu nove sezone državnega rokometnega prvenstva, potem ko so se aktualni prvaki iz Škofje Loke vrnili s samo točko (26:26). A kot zagotavljajo vsi v taboru črno-rumenih, je ta rezultat že pozabljen in vsi skupaj so že osredotočeni na prvo domačo tekmo v sezoni, ki bo hkrati tudi prvi derbi v novem tekmovalnem obdobju. V nedeljo ob 18:00 v Rdečo dvorano namreč prihaja ekipa Slovana, ki je na uvodni tekmi nove sezone slavila v Slovenj Gradcu z rezultatom 27:24. Prenovljeni Ljubljančani, ki jih bo v novi sezoni vodil Uroš Zorman, ne skrivajo ambicij po obeh domačih lovorikah, a ambicije in cilji so visoki tudi v taboru črno-rumenih, kar so večkrat v zadnjih dneh poudarili tudi vsi glavni akterji.

"Čaka nas ena zanimiva tekma s Slovanom, ki napoveduje boj za sam vrh. Mi imamo svojo računico. Pridite nas spodbujat v čim večjem številu. Mi obljubljamo en trd boj in naj zmaga tisti, ki bo najboljši," je bil na enem iz med zadnjih treningov pred nedeljsko tekmo kratek in jedrnat vodja domače stroke, Zoran Jovičić. "Igramo s Slovanom, rekel bi da z osvežitvijo državnega rokometnega prvenstva. Bo zanimivo. Mi se zavedamo, da še nismo v optimalni formi, ampak borili se bomo, to bomo tudi dokazali pred domačim občinstvom. Zagotovo bo težka tekma, ampak z naše strani pričakujem borbo do zadnjega atoma moči," pa je svoje dodal najizkušenejši član zasedbe aktualnih državnih prvakov, Matevž Skok.

Rokometaši Gorenja so dobili zadnjih 24 zaporednih dvobojev v državnem prvenstvu proti Slovanu, vključno z obema lanskima. V Rdeči dvorani je bil rezultat 33:29, na Kodeljevem ob koncu prvenstva, ko se je odločalo o naslov državnega prvaka, pa so Ose slavile z 28:25. Toda kot so poudarili tudi naši igralci in stroka, je ljubljanska zasedba v tej sezoni, povsem drugačna "pošast". Ekipa Gorenja mora vsakega tekmeca spoštovati, ne sme pa se ga bati. Pred nami je veliki derbi s Slovanom, ki to doslej ni bil, zato bi povabil vse navijače, da mladi ekipi pomagajo do predstav, ki so jih krasile lansko leto," je pred tekmo s Slovanom svoje pristavil tudi direktor kluba Roman Pungartnik.

Kaj se je spremenilo pri Slovanu?
Največja okrepitev nedeljskih gostov je zagotovo povratek Uroša Zormana v svoj matični klub. Slovenski selektor je svoje prve rokometne korake opravil prav pri klubu iz Kodeljevega, sedaj pa se je ljubljanskemu projektu prvič pridružil v vlogi glavnega trenerja. Zorman, ki je v minuli sezoni Trimo popeljal do prve lovorike v samostojni Sloveniji, potem ko se je veselili naslova pokalnega prvaka, je stari znanec Rdeče dvorane. Ravno s Trebanjci je kot edini v minuli sezoni v domačem prvenstvu Rdečo dvorano zapustil s točko, potem ko se je tekma končala z rezultatom (23:23). A to je preteklost, v nedeljo se bo že pisala nova rokometna zgodba. Ne le nov trener, konkretno je prevetren tudi igralski kader, katerega so nedeljski gostje okrepili s številnimi zvenečimi imeni. Tako so na Kodeljevo prišli reprezentant Staš Slatinek Jovičić, nekdanji član osjega gnezda Aljaž Panjtar, Jaka Malus, Gašper Hrastnik in Leon Ljevar iz Ribnice, grški reprezentant Nikolaos Tzortzinis in robustni krožni napadalec Ilija Brozović. Spoštovanja vredna zasedba, a kot vse v športu, je tudi ta premagljiva. Kdo je močnejši bo pa seveda znano v nedeljo zvečer, ob zvoku zadnje sirene v Rdeči dvorani.

2. krog Lige NLB:
RK Gorenje Velenje - RD LL Grosist Slovan 

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak