ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Derbi za vrh v Novem mestu, na delu tudi vse mlajše selekcije

NOVICA 19.09.2024



Po veličastni zmagi pred polnimi tribunami Rdeče dvorane, ko je zasedba aktualnih državnih prvakov premagala ekipo Slovana z 28:27, sledi nov zahteven preizkus v 1. ligi NLB. V 3. krogu se ose drugič v novi sezoni podajajo na gostovanje, in sicer v Novo mesto, kjer bo nasprotnik MRK Krka, ki je trenutno tudi vodilna ekipa državnega prvenstva in edino moštvo, ki je slavilo na obeh otvoritvenih tekmah.

Varovanci Mirka Skoka so udarno začelo novo sezono in resno napovedali boj za najvišja mesta. Na uvodnih dveh tekmah, na katerih so Novomeščani najprej doma premagali Riko Ribnico (32:21) in v gosteh Urbanscape Loko (26:31), sta blestela predvsem Veljko Stanojević in Marko Nikolić, ki sta s 17., oziroma 16. goli prva strelca državnega prvenstva.

Zasedba Zorana Jovičića je ta teden že pridno zavihale rokave in začela priprave na nov zahteven preizkus. V napornem ritmu tekem, ki si hitro sledijo ena za drugo, je seveda na prvem mestu zdravje igralcev in da ne pride do kakšnih poškodb. Še bolj pomembni bodo ti dejavniki v mesecu oktobru, ko se bodo začele tudi evropske preizkušnje v Ligi Evropa. So pa v taboru aktualnih državnih prvakov po tekmi Slovanom večkrat poudarili, da je bila to zelo pomembna zmaga za samozavest po uvodni tekmi, ko se ni izšlo za zmago. Hkrati pa se tudi zavedajo, da je sezona dolga in naporna in da se bo o naslovu odločalo šele spomladi, do takrat pa se bo potrebno uigrati in ostati povezan tako v slačilnici kot na parketu.

"Težka tekma kot smo pričakovali od prve do zadnje minute. Vedeli smo, da v Škofji Loki nismo prikazali pravega obraza. Vedeli smo, da nas čaka polna dvorana naših navijačev in nismo jih smeli razočarat in tudi sebe ne. Vsak, ki je stopil na igrišče je dal vse od sebe in to se je pokazalo. Vsi smo borili do zadnje sekunde. A to je samo ena zmaga, že v soboto nas čaka nova zahtevna tekma. Krka je že večkrat pokazala, da sodi v sam vrh slovenskega rokometa in to tudi dokazujejo v tej sezoni. Če ne bomo stoodstotni tako kot proti Slovanu znamo imeti težave," je tekmo proti Slovanu in o prihajajoči tekmi s Krko povedal Jernej Drobež.

Na delu tudi mlajše selekcije
Prihajajoči konec tedna pa se na parketu ne bodo potili samo člani, ampak tudi vse mlajše selekcije RK Gorenje Velenje. Na domačem parketu se bodo predstavile selekcije M15, M17, M13 in M20. Seveda bodo naše mlade ose vesele vaše podpore, da jih pridete podpreti na tribune Rdeče dvorane. Spodaj lahko preberete celoten spored tekem vseh selekcij velenjskih rokometašev.

3. krog Lige NLB, 21.9.2024, 20:00:
MRK KRKA - RK GORENJE VELENJE

M15 SRT - VZHOD, 21.9.2024, 10:00:
RK GORENJE VELENJE - RK ARCONT RADGONA

M17, SRL KVALIFIKACIJE F, 21.9.2024, 11:40:
RK GORENJE VELENJE - MRK NG

M13, SRT VZHOD, 22.9.2024, 10:00:
SLOVENJ GRADEC - RK GORENJE VELENJE

M13, SRT VZHOD, 22.9.2024, 11:00:
RK GORENJE VELENJE - RK RAČE

M20, SRL, 22.9.2024, 15:30:
RK GORENJE VELENJE - RK TRIMO TREBNJE

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak