ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Nov teden, nov derbi - v petek v Rdečo dvorano prihaja Trimo

NOVICA 25.09.2024



V petek, 27. septembra bo ob 18:15 v Rdeči dvorani na sporedu tekma 4. kroga Lige NLB med Gorenjem in Trimom. Aktualni državni prvaki so po uvodnem remiju v Škofji Loki na naslednjih dveh tekmah prikazali pravi obraz in premagali Slovan in Krko, ter skočili tik pod vrh prvenstvene razpredelnice. Na drugi strani je Trimo trenutno v nizu dveh zaporednih porazov in zagotovo dovolj motiviran in lačen uspehov, ter skalpa prvakov. Napolnimo Rdečo dvorano in pomagajmo osam do novih dveh točk tudi ta petek!

Po dveh zaporednih zmagah, ko so aktualni državni prvaki premagali Slovan (28:27) in Krko (30:28), varovance Zorana Jovičića že ta petek čaka nov derbi. V Rdečo dvorano namreč prihaja ekipa Trima, ki je v minuli sezoni osvojila drugo mesto v državnem prvenstvu, ter se prvič v klubski zgodovini tudi razveselila naslova pokalnih prvakov. V zadnjih sezonah so tekme med Velenjčani in Trebanjci vselej napete, razburljive in polne čustev na in ob igrišču. V minuli sezoni sta se moštvi pomerili trikrat. V pokalnem tekmovanju so se zmage v Velenju razveselili gostje, v državnem prvenstvu pa so bili uspešnejši rokometaši Gorenja, ki so v Trebnjem slavili (24:22), v Rdeči dvorani pa sta se ekipi razšli brez zmagovalca (23:23). Na splošno so v zadnjih letih na tekmah državnega prvenstva uspešnejše ose, ki so na zadnjih petih medsebojnih tekmah neporažene. Zadnja zmaga Trima sega v leto 2021, ko so v svoji dvorani slavili tesno zmago 25:24.

Tudi prihajajoči petek gre pričakovati nov tesen obračun, saj rezultati začetka te sezone kažejo, da je prvenstvo izenačeno in nepredvidljivo kot že dolgo ne. In dejansko lahko vsak premaga vsakogar. To so na svoji koži občutili tudi Trebanjci, ki so po uvodni zmagi nad Ivančno Gorico (30:27), utrpeli dva tesna in grenka poraza proti Slovenj Gradcu (27:28) in Slovanu (29:30). Zagotovo bodo varovanci Radoslava Stojanovika v Velenje pripotovali lačni zmage in še dodatno motivirani po zadnjih dveh neuspehih.

"Pričakujemo eno zelo zahtevno tekmo. Zavedamo se, da je Trimo v nepričakovanem položaju po dveh zaporednih porazih. Vemo, da bodo na tekmo prišli maksimalno osredotočeni in z veliko željo po zmagi. Mi moramo biti pripravljeni na to in odgovoriti s še večjo željo in borbo vseh 60 minut tekme, ter doma pokazati, kdo je glavni v Velenju. Tekma v Novem mestu je, razen začetka, bila odigrana super in je pokazala, da smo na pravi poti. Sem pa prepričan, da to še ni vse, kar zmoremo in znamo. Verjamem, da bomo iz tekme v tekmo še rastli in nova priložnost za dokazovanje je že v petek," je pred drugo domačo tekmo sezone povedal Tilen Sokolič, ki je z 18. goli najboljši strelec Gorenja in skupno peti strelec državnega prvenstva.

V napornem ritmu tekem, ki si sledijo je pomembno tudi, da moštvo ostane zdravo in pripravljeno. V taboru aktualnih državnih prvakov je tako še kako dobrodošla novica, da se po odsluženi kazni v kader vrača Anže Blagotinšek, ki bo na položaju krožnega napadalca lahko razbremenil Jerneja Drobeža, ki je na uvodnih tekmah sam nosil breme tega igralnega položaja.

Liga NLB, 4. krog, 27.9.2024, 18:15:
RK GORENJE VELENJE - RK TRIMO TREBNJE  

Vir: RK Gorenje Velenje

Foto: RK Gorenje Velenje

Koledar dogodkov

Olimpijski ogenj je prižgan in slovenska pot v Pariz je jasno začrtana

DOGODEK
Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez je na dan prižiga olimpijskega ognja v antični Olimpiji, predstavil projekt #potvPariz, ki je veliko več kot ''le'' športni dogodek. Slovenska bakla, program Slovenske hiše ter različni dogodki in ak