ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Enduro vikend v Šoštanju - Over the Mine

NOVICA 26.09.2024



Minuli vikend je Šoštanj gostil spektakularen adrenalinski dogodek "Over the Mine 2024", ki je privabil ljubitelje hitrih motorjev in dirkanja. To je že tretja zaporedna izvedba tega dogodka, ki poteka na območju pridobivalnega prostora Premogovnika Velenje v Šoštanju, kjer so se dirkači iz različnih držav pomerili v napetih in atraktivnih preizkušnjah.

Organizator dogodka, klub Racing SPORT Šoštanj, je tudi letos poskrbel za nepozaben moto vikend, saj je dogodek postal prava atrakcija za tekmovalce in obiskovalce.

Enduro vikend se je začel v soboto, 21. septembra, z enduro cross country dirko, ki je ponudila štiri napete štarte, polne adrenalina. Tekmovalci so se merili v različnih kategorijah, pri čemer je v kategoriji “Bronze” slavil Matej Marenk, v “Silver” Christoph Wibmu, medtem ko je zmago v najzahtevnejši kategoriji “Gold” osvojil Toni Mulec.

V nedeljo, 22. septembra, je dogajanje postalo še bolj razburljivo z enduro dirko v parih, kjer je zmago slavila domača ekipa v sestavi Tadej Kodrun in Marko Goršek, ki sta navdušila množico z borbo vse do zadnjega kroga. Ljubitelji štirikolesnikov so z navdušenjem spremljali vožnjo Marka Sodnika, ki je s svojo predstavo suvereno zasedel vrh.

V kategoriji EMTB je med moškimi slavil Duško Fajdiga, medtem ko je v ženski konkureci zmagala Mojca Berložnik,

Dogodek, ki je bil prvič organiziran leta 2022, se je letos ponovno izkazal kot ena izmed večjih atrakcij za ljubitelje moto športa. “Over the Mine” z udeležbo mednarodnih tekmovalcev postaja vse bolj priljubljen, ta vikend pa je postavil nove mejnike in obljublja še večji spektakel v prihodnosti.

Vir: Racing sport Šoštanj, Velenjcan.si

 

Foto: Anja Kristavčnik Foto: Anja Kristavčnik Foto: Anja Kristavčnik

Koledar dogodkov