ŠPORTNA ZVEZA VELENJE


“If you fail to prepare, you’re prepared to fail.” (Mark Spitz)


Začenja se prenova mestnega stadiona

NOVICA 01.10.2024



V prihodnjih dneh se začenja prenova Mestnega stadiona Velenje ob Škalskem jezeru, v okviru katere bodo povečali število sedežev ter uredili dodatne podporne prostore pod tribunami (garderobe, sanitarije, fitnes), vključno s sanitarijami za invalide v pritličju. Poleg tega bodo v 1. nadstropju uredili VIP tribune in komunikacijski center. S tem projektom bodo izboljšali varnost obiskovalcev in drugih uporabnikov stadiona ter zagotovili dostopnost za osebe z različnimi omejitvami.

Ocenjena vrednost investicije, ki bo zaključena do konca maja 2025, znaša 1,1 milijona evrov. Za projekt so pridobili sofinanciranje Ministrstva za gospodarstvo, turizem in šport Republike Slovenije v višini 500 tisoč evrov. V letu 2025 načrtujejo sofinanciranje projekta s strani Nogometne zveze Slovenije in Fundacije za šport.

Mestni stadion Velenje, eden največjih športnih objektov v mestu, ki gosti številne večje športne prireditve, bodo zaradi finančne zahtevnosti prenavljali v več fazah. V nadaljevanju projekta je predvidena tudi gradnja nove upravne stavbe.

V Velenju si s stalnim vzdrževanjem športne infrastrukture in celovitimi prenovami večjih obstoječih objektov prizadevajo zagotoviti kakovostne in funkcionalne športne površine, ki izpolnjujejo mednarodne standarde ter omogočajo vrhunske pogoje za športne dejavnosti. K večji prepoznavnosti Velenja na področju športa bo prispeval tudi večfazni projekt prenove Mestnega stadiona Velenje.

Mestni stadion Velenje, ki leži ob Škalskem jezeru, je osrednji športni objekt v našem mestu. Je dom več kot 700 športnic in športnikov, predvsem nogometnega kluba NK Rudar Velenje in Atletskega kluba Velenje, na njem pa trenirajo tudi športniki drugih klubov. Stadion, zgrajen v prejšnjem stoletju, je bil v zadnjih desetletjih večkrat prenovljen, da bi ustrezal standardom za nogometna in mednarodna atletska tekmovanja. Velenjski stadion je gostil številne mednarodne atletske mitinge, ki so predstavljali največji atletski dogodek v Sloveniji, nazadnje leta 2017, ko je bila prenovljena atletska steza. Tribuna za gledalce je bila nazadnje prenovljena leta 1992, ko so bile dodane nove sedežne površine, s čimer je stadion pridobil kapaciteto za približno 2.500 gledalcev.

Stadion ob jezeru s svojo izjemno lokacijo in pomembnostjo v lokalni skupnosti predstavlja simbol velenjskega športa, ki je globoko zakoreninjen v rudarskem mestu.

Vir: MOV 

Foto: MOV Foto: MOV Foto: MOV

Koledar dogodkov